top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΟ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Επειδή θέλεις πάντα να δημιουργείς καινούργιες αναμνήσεις με νοστιμιές που μοιράζεσαι στο γιορτινό τραπέζι, κλείνουμε μελωμένο χοιρινό σε πουγκάκια σε αφράτη ζύμη με πράσο,κουκουνάρι και μετσοβόνε που λιώνει όσο ψήνονται και δίνει αυτή την υπέροχα καπνιστή του γεύση❗️


ΥΛΙΚΑ

•1 κιλό χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες

•6-8 πράσα

•3 κουτ.της σούπας κουκουνάρι

•200γρ. μετσοβόνε

•1 ποτήρι κόκκινο κρασί

•κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι/λεμόνι

•2-3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι

•1 κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις

•600γρ. Νερό χλιαρό

•2 φακελάκια μαγιά ξερή

•1 πρέζα αλάτι

•1 πρέζα ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σωταρεις σε ελαιόλαδο το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να παρει χρώμα.

•προσθέτεις και τα πράσα και συνεχίζεις το σωτάρισμα 2-3'

•σβήνεις με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

•αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις μισό ποτήρι νερό και αφήνεις να το πιει,χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μισό.

•ρίχνεις στο τέλος το κουκουνάρι να γυαλίσει και περιχύνεις με 6-7 κουτ.της σουπας κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι/λεμόνι. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.

•ζυμώνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλευρι με τη μαγιά, το νερό λίγο αλάτι και ζάχαρη. Χωρίς να ταλαιπωρείς πολύ ώρα τη ζύμη.

•σκεπάζεις με μια πετςέτα και αφήνεις 30' να φουσκώσει.

•χωρίζεις τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και αφήνεις ξανά 20' να φουσκώσουν σκεπασμένα.

•παίρνεις κάθε ένα μπαλάκι και το ανοίγεις σε ένα μικρό φύλλο με παπάς τη χοντρό πάχους 2εκ.

•βάζεις στο κέντρο τη γέμιση με το κρέας και το μετσοβονε σε κυβάκια.

•κλείνεις το φύλλο σε πουγκάκια και δένεις σα διακοσμητικό με τα πράσινα φύλλα από τα πράσα.

•βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 200οC αέρα για 15'.


Καλά Μαγειρέματα!


598 views0 comments
bottom of page