Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και βερίκοκο
- eatme

- πριν από 13 λεπτά
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Τα πιο απλά και πεντανόστιμα σοκολατάκια! Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα με καρύδι και τα βερίκοκα με αμύγδαλο, και τα βουτάμε στη σοκολάτα. Με άρωμα μαυροδάφνης και κονιάκ, κάθε σοκολατάκι γίνεται το τέλειο κέρασμα για εσένα και τους καλεσμένους σου!



Υ Λ Ι Κ Α
30 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
30 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
300γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
2κ.σ. σπορέλαιο
30 αμύγδαλα λευκά ψημένα και ανάλατα
30 καρύδια μισά ψημένα και ανάλατα
1/4 κούπας μαυροδάφνη
1/4 κούπας κονιάκ










Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ βάζουμε τη μαυροδάφνη και τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν για 2 ώρες για να να πάρουν γεύση, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κονιάκ και τα βερίκοκα να μουλιάζουν.
2 με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια σχισμή στα βερίκοκα και γεμίζουμε κάθε ένα με ένα αμύγδαλο. Γεμίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα δαμάσκηνα με μισό καρύδι σε κάθε ένα.
3 λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, προσθέτουμε και το σπορέλαιο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σταδιακά τα γεμιστά δαμάσκηνα και βερίκοκα και με βοήθεια από δύο πηρούνια καλύπτουμε γύρω γύρω τα ξερά φρούτα και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο με λαδόκολλα να κρυώσουν.
4 σερβίρουμε σε πιατέλα και έχουμε εύκολα έτοιμο κέρασμα!
5 extra tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο κονιάκ και στα δύο φρούτα ή ρούμι αντί για κονιάκ ή κάποιο λικέρ άλλο της αρεσκείας μας.






Σχόλια