top of page

Ρεβύθια με λουκάνικο, ψητή φέτα και πιπεριές

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • πριν από 3 ημέρες
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Πεντανόστιμο χειμωνιάτικο πιάτο! Ρεβύθια στον φούρνο με λουκάνικο, πολύχρωμες πιπεριές και ψητή φέτα, που δίνει έξτρα νοστιμιά! Μελωμένο, εύκολο και χορταστικό θα το αγαπήσουν όλοι!

ree
ree

Υ Λ Ι Κ Α


300γρ. ρεβύθια βρασμένα

2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια

200γρ. φέτα

200γρ. ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα

1κ.σ. πελτέ

1κ.σ. μουστάρδα

1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη

1-2κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί ή ξύδι από κρασί

αλάτι, πιπέρι

ree
ree
ree
ree
ree

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και τα ρεβύθια και προσθέτουμε και τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε και το λουκάνικο από πάνω σε διάφορα σημεία.


2 κάνουμε χώρο στο κέντρο και προσθέτουμε και την φέτα ολόκληρο κομμάτι.


3 ψήνουμε στους 180C - για περίπου 35’-45’ μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθεί το λουκάνικο, το οποίο γυρίζουμε στα μισά του χρόνου ψησίματος για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.


4 μόλις ψηθεί, αφήνουμε 5’ να σταθεί το φαγητό, πατάμε με πηρούνι τη ψητή φέτα και ανακατεύουμε με όλα τα ψητά υλικά.


5 σερβίρουμε ζεστό στο κέντρο του τραπεζιού μέσα στο πυρίμαχο σκεύος ή σε πιατέλα και απολαμβάνουμε!

ree
ree
ree

Καλά Μαγειρέματα!





Σχόλια


bottom of page