top of page
  • Writer's pictureeatme

ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Πεντανόστιμο ντιπ με καραμελωμένα κρεμμύδια και τυρί κρέμα να συνοδεύσεις τις μπριζόλες, να νοστιμίσεις ένα φιλέτο κοτόπουλο, να βουτήξεις ψητές τορτίγιες και γλυκοπατάτες!

ΥΛΙΚΑ

5 κρεμμύδια

2κ.σ. βούτυρο

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

λίγο φρέσκο θυμάρι

250γρ. τυρί κρέμα

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά

100ml κεφίρ

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κόβουμε σε φέτες κάθετες πάχους 2εκ.

_Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βούτυρο και το λάδι να λιώσουν, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και λίγο φρέσκο θυμάρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συχνά και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν. Αν δούμε να αρπάζουν οι άκρες των κρεμμυδιών χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.

_Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν και να καραμελώσουν.

_Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κεφίρ με σύρμα, προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο και μετά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

_Σερβίρουμε σε μπολ ως συνοδευτικό με λίγο έξτρα θυμάρι αν θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CARAMELIZED ONIONS DIP WITH CREAM CHEESE

Delicious dip to enjoy with your steaks, to add taste to a chicken fillet, to dig in sweet potato fries or toasted bread!

INGREDIENTS

5 onions

2 tablespoons butter

2 tablespoons extra virgin olive oil

1/2 a glass of wine white wine

some fresh thyme

250gr. cream cheese

150gr. strained yogurt full fat

100ml kefir

salt, pepper


DIRECTIONS

_Peel the onions, cut them in half and then in slices lenghtwise in 2cm. thick.

_Add the butter and olive oil in a skillet in medium heat to melt and then add the onon slices and thyme and cook for about 20' in medium to low heat. Stir them with a wooden spoon often.

_Then add the wine and let it reduce and cook for another 10' and stir until you have a golden colour. If you feel like onions are getting too brown around the edges reduce the heat a bit more. When ready place them in bowl and leave them to cool a bit.

_In a bowl mix with a egg beater the cream cheese, yogurt, kefir and some salt and pepper. Then add the caramelized onions inside the mitxure and mix well.

_Serve in a bowl with some extra fresh thyme if you like!


Enjoy!



3,035 views0 comments
bottom of page