Παπαρδέλες με μανιτάρια, κάστανα και μετσοβόνε
- eatme

- 31 Μαρ 2019
- διαβάστηκε 3 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: πριν από 3 ημέρες
Μια ζεστή, χειμωνιάτικη συνταγή που ταιριάζει τόσο σε γιορτινά τραπέζια όσο και σε ένα χαλαρό χειμωνιάτικο κάλεσμα στο σπίτι. Παπαρδέλες με μανιτάρια, κάστανα, ουίσκι και λιωμένο μετσοβόνε που κάνουν κάθε μπουκιά ξεχωριστή.

ΥΛΙΚΑ
(για 4-6 άτομα ανάλογα πόσο μακαρονάδες είστε!)
•500γρ παπαρδέλες
•25 κάστανα βρασμένα κ καθαρισμένα, ολόκληρα σε σχήμα ή στη μέση κομμένα.
•300γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα ή έξι εάν είναι μεγάλα πολύ.
•150γρ. μετσοβόνε τριμμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα.
•50γρ. αγελαδινό βούτυρο.
•2 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•2 σφηνάκια ουίσκι
•1 κλωνάρι θυμάρι
•αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες σύμφωνα με της οδηγίες βρασμού του πακέτου. ( 2-3’ λιγότερο για να βγουν al dente)
2 παράλληλα σε τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς και αρχίσουν να βράζουν, αλλά θέλουμε να σοταριστούν, σε σταθερή θερμοκρασία, αλατίζουμε ελαφρά, πιπέρι, ένα κλωνάρι θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
3 σβήνουμε με το ουίσκι και αφήνουμε 1-2' να εξατμιστεί, έπειτα προσθέτουμε το μισό βούτυρο να χυλώσει και να γίνει σάλτσα κ χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά, ρίχνουμε και τα κάστανα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά να μην διαλυθούν.
4 αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε μια κουταλιά από το νερό με τα ζυμαρικά που βράζουν δίπλα και το τριμμένο μετσοβόνε για να λιώσει μέσα στη σάλτσα.
5 μόλις είναι έτοιμες οι παπαρδέλες τις ρίχνουμε απευθείας από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ανακατεύουμε απαλά για 1-2' ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο να δέσει τη σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
6 σερβίρουμε ζεστή τη μακαρονάδα με μπόλικο τριμμένο μετσοβόνε από πάνω.
Καλά Μαγειρέματα!
PAPARDELLE WITH CHESTNUTS, MUSHROOMS, WHISKEY AND SMOKED CHEESE
Delicious pasta dish with the king of winter ingredients chestnut! It makes the perfect combo with mushrooms, whiskey and smoked cheese to add richier flavor! Oh and papardelle comes and hug everything in the perfect bite! Super festive for the holiday season too!

INGREDIENTS
For 4-6 persons (depends how big a pasta lover you are!)
•500gr. papardelle
•25 chestnuts boiled or roast, peeled and leave whole or cut in half
•300gr. portobello mushrooms or other varieties porcini or other, cut in 4 pieces or 6 if they are too big
•150gr. grated smoked cheese from Metsovo or Vermiou and more for serving
•50gr. cow butter
•2 tablespoons extar virgin olive oil
•2 shots whiskey
•fresh thyme
•salt, pepper
DIRECTIONS
•boil in a pot the papardelle in salty water according their instructions. (1'-2' minutes before)
•the same time in a frying pan well pre heated add olive oil and the mushrooms to saut. do not whisk all the time beacuse they will start boiling instead of saute. Add also some thyme leaves. Saute ubtil they get golden.
•then pour over the whiskey and leave 2'-3' to reduce.
•then add half of the butter and leave to melt and add thickness, then the chestnuts, salt, pepper. Lower the heat.
•add 1-2 spoons from the boiling water from the papardelle and the grated smoked cheese and stir until the sauce is thick.
•when ready add inside the sauce the boiled papardelle, whisk to combine and add the rest of the butter to add thickness in the sauce.
•take off the heat and serve hot with lots of grated smoked cheese on top!
Enjoy!
#παπαρδέλες #μακαρονάδα #χειμωνιάτικεςσυνταγές #μανιτάρια #κάστανα #μετσοβόνε #comfortfood #γιoρτινέςσυνταγές #cozyrecipes #ζυμαρικά




Σχόλια