eatme
ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Updated: Feb 1, 2020
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια. Η γιαγιά μου μας την έκανε για τις μακαρονάδες χωρίς κρέας. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400γρ. νιόκι
1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
400γρ. φέτα
80ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
200 γρ.μανιτάρια πορτομπέλο σε χοντρές φέτες.σωταρισμένα σε δυνατή φωτιά μόνο με λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους. ( πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης)
•Προσθέτουμε λίγα φετάκια σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.
•Τη φέτα χοντροσπασμένη με λίγο νερό από τα νιόκι (ή τα μακαρόνια) που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα.
•Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα νιόκι (ή μακαρόνια) και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
•Τα μανιτάρια σωταρισμένα. (Προαιρετικά

Καλά Μαγειρέματα!
GNOCCHI WITH MUSHROOMS AND A CREAMY FETA AND WALNUTS SAUCE
INGREDIENTS
400gr. gnocchi
1 cup with walnuts broken with a mortar in big pieces
400gr. feta cheese
60ml extra virgin olive oil
1 clove garlic cut in thin slices
200gr. mushrooms portobello cut in thick slices and saute in a frying pan with just a few olive oil and some salt
salt, pepper
_You add the olive oil in a frying pan in medium heat and the walnuts to saute them and stir with a wooden spoon for about 10'.
_add the garlic inside to saute with the olive oil and walnuts,
_In the meantime put a pot with water to boil the gnocchi according their instructions.
_Then add inside the frying pan the feta cheese cut by hand in big pieces and some water from the pot with gnocchi and let it melt and boil until you have a thick creamy sauce.
_Finally add inside the pan the gnocchi and the already saute mushrooms to mix well with the sauce.
Tip: you can add almonds instead of walnuts! and if you like some olives!