top of page
Writer's pictureeatme

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΦΕΤΑ

Ριζότο με μανιτάρια, κρεμένιο με φέτα και φρέσκια ρίγανη 🧀🍃Χυλωμένο και πεντανόστιμο είναι γρήγορο και θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.


Πώς θα φτιάξεις ριζότο κρεμένιο με φέτα?!


ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες

λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη

3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ.της σούπας βούτυρο

200γρ. φέτα

περίπου 2 κούπες ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό ή σκετο ζεστό νερό

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίχνουμε το ελαιοάδο μαζί με το βούτυρο και τα μανιτάρια και τη ρίγανη να σωταριστούν, χωρίς να ανακατεύουμε διαρκώς γιατί τα μανιτάρια θα αρχίσουν να βγάζουν νερό και δεν θα πάρουν χρώμα όπως θέλουμε.

-αλατοπιπερώνουμε, με σύνεση γιατί αλατισμένος θα είναι και ο ζωμός.

-έπειτα, 4' μετά περίπου,προσθέτουμε και το κρεμμύδι να πάρει χρώμα για 3-4'.

-βάζουμε και το ρύζι να γυαλίσει για 1' μες το τηγάνι,εάν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

-ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζωμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σταδιακά, μέχρι να χυλώσει το ριζότο μας.

-2-3' προτού να είναι έτοιμο θρυματίζουμε και τη φέτα μέσα να χυλώσει και να πάρει γέυση.

-σερβίρουμε ζεστό με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης από πάνω.


Καλά Μαγειρέματα!


1,402 views0 comments

Comments


bottom of page