top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Αγαπημένο όλων το τζατζίκι δε λείπει από το τραπέζι το Πασχαλινό! Γευστικό, ταιριάζει με το ψητό αρνί και τα μεζεδάκια της ημέρας όσο τίποτα άλλο! Ακόμη πιο νόστιμο γίνεται με ψητό σκόρδο! Θα δώσει πλούσια γεύση και θα είναι πιο ελαφρύ στο στομάχι! Αξίζει να το δοκιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

2κ.σ. ξύδι

5κ.σ. ελαιόλαδο

1 αγγούρι

αλάτι, πιπέρι

1 κεφάλι σκόρδα, λίγο αλάτι και ελαιόλαδο για να τα ψήσουμε



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το αγγούρι και μετά το στύβουμε καλά να βγάλει τα υγρά του.

_Κόβουμε και 1 κεφάλι σκόρδα στη μέση, αλατίζουμε λιγάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε και αυτό με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον αέρα στους 200C μέχρι να μαλακώσει.

_Ζουλάμε και τα σκόρδα να βγάλουν μέσα τις σκελίδες ψητές

_Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε.

_Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε και το λάδι και δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Αλάτι ή λίγο ξύδι ή ελαιόλαδο!

_Το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να σταθεί και να βγάλει τις γεύσεις του ή ακόμη και να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη.


Καλά Μαγειρέματα!


 

GREEK TZATZAIKI WITH ROASTED GARLIC

A delicious traditional greek dip with cucumber, yogurt and garlic Perfect for Easte's table! I'm giving it a twist by adding roasted garlic! And it is sooo delicious!

TZATZIKI

1 kilo strained yogurt

1 whole garlic, some salt and olive oil to bake it

1 big cucumber

5 tablespoons olive oil

2 tablespoons vinegar

salt, pepper


DIRECTIONS

_You shred the cucumber with a cheese grater and then strain it well to leave out it's water.

_then add salt to the garlic, cut it in half, drizzle some olive oil, cover it with foil and bake on a pan at 200C until softened. then squiz the cloves out and add it in the bowl with the cucumber!

_Add also the salt and pepper and the vinegar and mix them all with a fork.

_Then add the yogurt and the olive oil and all ingrediets well.

_Leave it in the fridge for 1-2 hours to get tasty or even better have it ready the night before.


Enjoy!



469 views0 comments
bottom of page