top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BLUE CHEESE, ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Updated: Nov 2, 2023

Λαχταριστή μακαρονάδα από αυτές που φτιάχνεις γρήγορα αλλά είναι τόσο πλούσια σε γεύση και απόλαυση! Σωταρισμένα πλευρώτους, λαχταριστή κρέμα blue cheese, τραγανά κάσιους, λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω να την κάνει λεμονάτη και φυσικά έξτρα blue cheese! Γρήγορη και τέλεια και για βραδινό που θέλεις να απολαύσεις κάτι χωρίς να φας πολύ ώρα στην κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ

(Για 4 άτομα)

500γρ. ταλιατέλες

600γρ. πλευρώτους ή άλλα μανιτάρια της αρεσκείας σας

1 σκελίδα σκόρδο

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. βούτυρο

150γρ. τυρί κρέμα

150γρ. μπλε τυρί και έξτρα για το σερβίρισμα

100γρ. κάσιους ψημμένα ανάλατα

αλάτι, πιπέρι

ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

_Παράλληλα σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σπάμε με το χέρι τα πλευρώτους με το χέρι μέσα, αν είναι μικρό το τηγάνι βάζουμε σταδιακά τα μανιτάρια όχι όλα μαζί για να μην κατεβάσουν υγρά και γίνουν σα βραστά, θέλουμε να πάρουν πολύ καλό χρώμα.

_Βάζουμε και τη σκελίδα σκόρδο μέσα ολόκληρη σπασμένη, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε πολύ πολύ καλά τα μανιτάρια να ψηθούν.

_Ρίχνουμε αμέσως μετά το τυρί κρέμα και μια δύο κουταλιές με μια μεγάλη κουτάλα σούπας από το νερό που βράζουν δίπλα τα μακαρόνια.

_Χαμηλώνουμε τη φωτιά αμέσως και ρίχνουμε και το μπλε τυρί μέσα και αφήνουμε να να δέσει ανακατεύοντας. Μετά ρίχνουμε και τα κάσιους.

_Ρίχνουμε μέσα και τις ταλιατέλες στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σάτσα που ετοιμάσαμε για 1 λεπτό.

_Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα με λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω που ταιριάζει απίστευτα και λίγο έξτρα τριμμένο μπλε τυρί!

Καλά Μαγειρέματα!


 

tagliatelle creamy blue cheese dish with oyster mushrooms and cashews

Perfect pasta dish sooo delicious and sooo easy to cook! It will be your every week weeknight dinner or lunch! Do not forget to add lemon zest on serving, it makes all the difference believe me!

INGREDIENTS

For 4 persons

500gr. tagliatelle

600gr. oyster mushrooms or other varities you like

1 clove of garlic

2 tablespoons extra virgin olive oil

2 tablespoons butter

150gr. cream cheese

150gr. blue cheese and extra for serving

100gr. toasted cashews

salt, pepper

lemon zest

DIRECTIONS

_Put a pot with salted water to boil tagliatelle acording their boiling directions.

_At the same time place a frying pan at high heat and add inside the olive oil and butter.

_Brake by hand the oyster mushrooms in big pieces, add garlic clove by breaking it with the back of knife, salt light and pepper and saute them really well, we want them roast not boiled, try not to stir all the time!

_Then add cream cheese and 1 or 2 spoons from the boiling water from the pot with tagliatelle.

_Add also blue cheese inside, low the heat and stir until you have a smooth creamy sauce! Then add the cashews.

_When tagliatelle are ready add them inside the frying pan with the sauce with some of their boiling water do not drain them.

_Stir for 1' inside and serve hot at once with some lemon zest on top and extra blue cheese drizzled!


Enjoy!


4,934 views0 comments
bottom of page