top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ "ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ"

Updated: Nov 28, 2020

Τα μεθυσμένα της μαμάς Λέλας. Μικρές μπουκιές σοκολάτας με άρωμα κονιάκ ή άλλο λικέρ και τριμμένο καρύδι, πασπαλισμένα με κακάο, βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη ή με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ζάχαρη κρυσταλλική ή τρούφα σοκολάτας και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Είναι τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια των παιδικών χρόνων που έκανε πάντα η μαμά και πια κάνω πάντα και γω! Θα τα λατρέψετε και σεις! 🎄

ΥΛΙΚΑ

300γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

260γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα

100γρ. άχνη ζάχαρη

2/3 κούπας κονιάκ ή άλλο λικέρ

για την επικάλυψη κακάο ή ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα ή τρούφα σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μέσα σε ένα μπολ την αναμιγνύουμε με τα καρύδια, την άχνη και το μισό κονιάκ και αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι βρέχοντας κάθε λίγο τα χέρια στο κονιάκ.

_Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια μπουκίτσες και μετά τα βουτάμε σε ζάχαρη κρυσταλική ανακατεμένη με λίγη κανέλα ή σε κακάο σκόνη ή σε τρούφα σοκολάτας. Εάν θέλετε τα βουτάτε και σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνεται να παγώσουν.


Καλά Μαγειρέματα!


 

CHOCOLATE TRUFFLES WITH COGNAC AND WALNUTS

INGREDIENTS

300gr. dark chocolate 55% cacao

260gr. walnuts grind in bigger pieces

100gr. iced sugar

2/3 a cup coganc or other liqueur

for topping usecaster sugar or cacao or chocolate truffles or melted dark or milk chocolate


DIRECTIONS

_Melt in bain-marie chocolate and leave to cool 1', then mix it in a bowl with walunts, iced sugar and half cognac and then start shaping liitle bowls with the mixture and keep your hands wet all the time with the rest cognac.

_Then dip the chocolate balls in sugar or chocolate truffles or cacao or melted chocolate and leave to cool.


Enjoy!


3,367 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page