top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΝΙΑ,ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Μια απολαυστική μακαρονάδα με ένα πέστο ανοιξιάτικο! Γευστικό πέστο με μυρώνια, γραβιέρα, καρύδια και ψητό σκόρδο! Το μόνο που θέλεις είναι μπόλικο ξύσμα λεμονιού από πάνω! Απόλαυση σε κάθε πηρουνιά!


 

ΥΛΙΚΑ

•100γρ. μυρώνια

•150γρ. γραβιέρα

•5-6 σκελίδες ψητό σκόρδο

•150ml περίπου ελαιόλαδο

•1 κούπα καρύδια

•2 κουτ.της σούπας χυμό λεμονιού

•1 πρέζα αλάτι

•πιπέρι

•ίσως χρειαστεί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό


 




 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.

•εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά.

•βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην επιφάνεια.

•διατηρείται μια 5-6 ημέρες στο ψυγείο, αφού κάθε φορά που ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε πέστο προσθέτουμε πάντα στην επιφάνεια ελαιόλαδο για να διατηρείται.

•όταν θέλουμε να κάνουμε την μακαρονάδα βράζουμε λινγκουίνι ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας μας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

•σε ένα τηγάνι βάζουμε πέστο να ζεσταθεί 2-3' και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε. Τα αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει το πέστο με τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως ζεστά!

•από πάνω ρίχνουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα και ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνουμε!


 


Καλά Μαγειρέματα!

 

LINGUINE WITH CHERVIL PESTO WITH GRAVIERA, WALNUTS AND ROASTED GARLIC


 

INGREDIENTS

100gr. chervil

150gr. graviera or Parmesan

5-6 cloves roasted garlic

150ml extra virgin olive oil

1 cup of walnuts

2 tablespoons lemon juice

a pinch of salt

pepper, depends how much you prefer

if needed, a small coffee cup water


 

DIRECTIONS

_You blend everything on a blender and add the olive oil little by little, until you have the perfect green sauce.

_If it is too thick, then you add some water and blend again.

_You keep it on the fridge in a glass jar with extra olive oil on top for about 5-6 days.

_When you want to make your pasta, boil linguine according their cooking directions, when ready add them in a saucepan where you've cooked the pesto for 2-3' and some of the water the linguine were boiling!

_Cook together until a thic sauce and immediately serve hot!

_On top add some grated graviera and lemon zest!


Enjoy!



168 views0 comments
bottom of page