top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

Updated: Oct 21, 2022

Λαχταριστό κέικ μήλου, ζουμερό, γεμιστό με καραμελωμένα μήλα και από πάνω λαχταριστό γλάσο κρέμας τυριού με κανέλα που το απογειώνει! Αν αγαπάς την μηλόπιτα τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου κέικ! Σκέφτεσαι κάτι πιο απολαυστικό να ψήσεις για τους αγαπημένους σου?!


ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα 23x13

•1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 κούπα ζάχαρη

•1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

•1/2 κγ σόδα

•1/2 κγ κανέλα

•μια πρέζα αλάτι

•1 κούπα μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα και τριμμένα στον τρίφτη τον χοντρό στο χέρι και πολύ καλά στυμμένα(γιατί διαφορετικά θα βγάλουν πολύ υγρασία στο ψήσιμο)

•1/2 κούπα καλαμποκέλαιο

•3 αυγά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ:

1 μεγάλο ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια και καθαρισμένο από φλούδα

1κ.σ. βούτυρο

1,5κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κ.σ. μέλι

1 πρέζα αλάτι

20γρ. τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

1κ.σ. κανέλα

1/2κ.γ. κορν φλάουρ

2κ.σ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

•150γρ. τυρί κρέμα

•3κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

•2κ.σ. κανέλα

αμύγδαλα φιλέ για σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Για τα μήλα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέσα στη καραμέλα που έχει αρχίσει να γίνεται, προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε 8-9' να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2κ.σ. νερό να χυλώσει η σάλτσα καραμέλας και αφήνουμε να μαγειρευτούν κανα δυο λεπτά ακόμη έως ότου έχουμε ωραία γεμάτη σάλτσα καραμέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα να κρυώσουν.

•Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 6 πρώτα υλικά, προσθέτουμε τα 3 επόμενα και χτυπάμε για λίγα λεπτά να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μίγμα.

•Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μισό μίγμα, στο κέντρο βάζουμε κατά μήκος τα καραμελωμένα μήλα και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα κέικ.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190οC για περίπου 50'.

•Για το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

•Αφού βγει από τον φούρνο λίγα λεπτά μετά το κέικ το αλείφουμε με το γλάσο την επιφάνεια για να πάρει γεύση το κέικ. Πασπαλίζουμε και λίγα αμύγδαλα φιλέ!


Καλά Μαγειρέματα!


 

APPLE CAKE STUFFED WITH CARAMELIZED APPLES AND A CREAM CHEESE AND CINNAMON GLAZE

Perfect cake for fall! If you love apple pie then this is the ultimate apple cake!

INGREDIENTS

for a baking pan 23x13cm.

1 cup of flour for all uses

1 cup of sugar

1/2 a tea spoon cinnamon

1/2 a tea spoon baking soda

1/2 a tea spoon baking powder

a pinch of salt

1,5 cup of apples peeled and grated with grater and well drained to leave out all their water from the baking

1/2 a cup of corn oil

3 eggs

For the apples:

1 big grand smith apples peeled and cut in cubes

1 tablespoons butter

1,5 tablespoon sugar

1/2 a tablespoon honey

1 tablespoon cinnamon

20gr. ginger grated

a pinch of salt

1/2 a teaspoon corn flour

2 tablespoons water

thin almond slices for topping

For the glaze:

150gr. cream cheese

3 tablespoons condersed milk

2 tablespoons cinnamon


DIRECTIONS

_in a sauce pan melt the butter, sugar and honey.

_In a bowl mix the apple cubes with the cinnamon and ginger and add them inside the pan.

_Whisk with a spoon and cook them for 8-9'. Add and a pinch of salt.

_Then add the corn flour mixed with 2 tablespoons water in the apples and cook for a few more minutes until you have a thick sauce. Take off the heat and leave foe a while to cool.

_In a big bowl beat with a mixer the first 6 ingredients, then add the next 3 ingredients and beat for 2΄ until you have a smooth mixture!

_Place half of the mixture in a baking pan well buttered, then with a spoon add at the center along the lenght the caramelized apples, on top pour over the rest of the mixture and bake at 190C for about 50 minutes.

_For the glaze beat with a mixer all ingredients until you have a smooth mixture.

_While it is still warm the cake after a few minutes out of the oven add on top the glaze to add flavor to the cake. Add also all over the almonds!


Enjoy!



2,171 views0 comments
bottom of page