Σοκολατάκια μεθυσμένα
- eatme

- 27 Δεκ 2019
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: πριν από 2 ημέρες
Τα «μεθυσμένα» σοκολατάκια της μαμάς Λέλας είναι από τις πιο αγαπημένες παιδικές αναμνήσεις. Εύκολα σοκολατάκια με 4 υλικά, με καρύδια, σοκολάτα και άρωμα κονιάκ. Πασπαλίζονται με κακάο, ζάχαρη κρυσταλλική ή τρούφα σοκολάτας, ή αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα. Είναι τα κλασικά χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια που φτιάχνω πια και εγώ — και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε! 🎄

Υ Λ Ι Κ Α
300γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
260γρ. καρύδια ψιλοκομμένα με μαχαίρι
100γρ. άχνη ζάχαρη
2/3 κούπας κονιάκ ή ρούμι ή άλλο λικέρ
για την επικάλυψη κακάο ή ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα ή τρούφα σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μέσα σε ένα μπολ την αναμιγνύουμε με τα καρύδια, την άχνη και τη μισή κούπα κονιάκ και αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
2 βρέχοντας κάθε λίγο τα χέρια στο υπόλοιπο κονιάκ πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
3 έπειτα τα βουτάμε ελαφρώς σε ζάχαρη κρυσταλλική που έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι ή σε κακάο σε σκόνη ή σε τρούφα σοκολάτας, να επικαλυφθούν.
4 έαν θέλετε τα βουτάτε και σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνεται να παγώσουν πάνω σε λαδόκολλα.

Καλά Μαγειρέματα!
CHOCOLATE TRUFFLES WITH COGNAC AND WALNUTS

INGREDIENTS
300gr. dark chocolate 55% cacao
260gr. walnuts grind in bigger pieces
100gr. iced sugar
2/3 a cup coganc or other liqueur
for topping usecaster sugar or cacao or chocolate truffles or melted dark or milk chocolate
DIRECTIONS
_Melt the chocolate in bain-marie and leave to cool 1', then mix it in a bowl with the walunts, iced sugar and half of the cognac and start shaping liitle bowls with the mixture and keep your hands wet all the time with the rest cognac.
_Then dip the chocolate balls in sugar or chocolate truffles or cacao or melted chocolate and leave to cool.




Σχόλια