Πάστα φλώρα νηστίσιμη με μαρμελάδα κυδώνι & τζίντζερ
- eatme

- πριν από 2 ώρες
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Τραγανή, νηστίσιμη και πανεύκολη πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κυδώνι και νότες τζίντζερ, που μοσχοβολά θαλπωρή. Ιδανική για γιορτινά πρωινά, αλλά και τόσο πεντανόστιμη που γίνεται το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας τις μέρες της νηστείας μέχρι τα Χριστούγεννα.


Υ Λ Ι Κ Α
για ταψάκι 26-28εκ.
100γρ. βιτάμ ( ή βούτυρο αν δε θέλετε να είναι νηστίσιμη )
χυμό από 1 πορτοκάλι
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουτ.του γλυκού μαγειρική σόδα, διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
500γρ. μαρμελάδα κυδώνι με τζίντζερ ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας







Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 για τη ζύμη χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα διαλυμένη μέσα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30’ στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
2 έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1-2εκ., κόβουμε ένα μεγάλο στρογγυλό κομμάτι για μια μεγάλη τάρτα και κρατάμε ένα κομμάτι ζύμης για το στολισμό.
3 βάζουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι στρογγυλό, σηκώνοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω, τρυπάμε με πηρούνι τη βάση και ψήνουμε στους 170C-αέρα για 25’.
4 έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω βάζουμε σε διάφορα σημεία την υπόλοιπη ζύμη κομμένη με κουπάτ σε σχέδια που μας αρέσουν.
5 συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25’-30’ ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη και να γίνει τραγανή.
6 αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη με ένα κόσκινο!







Καλά Μαγειρέματα!
#πάσταφλώρα #νηστίσιμηπάσταφλώρα #νηστίσιμαγλυκά #ελληνικέςσυνταγές #μαρμελάδακυδώνι #τζίντζερ #σπιτικόγλυκό #veganγλυκά #veganσυνταγές #χωρίςαυγά #χωρίςβούτυρο #γιορτινάγλυκά




Σχόλια