Galette με φέτα, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και φύλλο κρούστας
- eatme
- πριν από 1 ημέρα
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Μια πεντανόστιμη και εύκολη galette με τραγανό φύλλο κρούστας και γέμιση από φέτα, γιαούρτι, ψητή πιπεριά Φλωρίνης για έξτρα νοστιμιά και ρίγανη! Τέλεια σαν σνακ ή πληρες γεύμα μαζί με μια σαλάτα στο πλάι, αλλά και για ένα τραπέζι που δε θέλουμε να χάσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα αλλά να εντυπωσιαστούν όλοι με την νοστιμιά!



Υ Λ Ι Κ Α
για 6-8 άτομα
6 φύλλα κρούστας
200γρ. φέτα
1 αυγό
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, μεγάλη
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1κ.σ. μαυροσούσαμο





Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια, το αυγό, το γιαούρτι, την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και την ρίγανη να ομογενοποιηθούν.
2 σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι ή με αντικολλητικό χαρτί ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα 2 πρώτα σταυρωτά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα 4 διαγώνια γύρω-γύρω, ραντίζοντας ανάμεσα κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
3 στρώνουμε στο κέντρο την γέμιση που ετοιμάσαμε δημιουργώντας έναν κύκλο και μετά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φύλλα προς τα έξω που εξέχουν και τα σουρώνουμε με τα χέρια γύρω γύρω προς τα μέσα να κλείσει η galette.
4 πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο τα φύλλα γύρω -γύρω και ψήνουμε στους 180C για περίπου 30’ ή μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα και να ψηθούν.
5 αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί αφότου την βγάλουμε από τον φούρνο και μετά σερβίρουμε!




Comments