top of page

Τούρτα σοκολάτας με τσουρέκι και σάλτσα φράουλας

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • 15 Απρ
  • διαβάστηκε 3 λεπτά

Για το φετινό Πασχαλινό τραπέζι αξιοποιούμε τα τσουρέκια και δημιουργούμε την πιο λαχταριστή τούρτα με βελούδινη κρέμα σοκολάτας με την βοήθεια της Morfat choco, σάλτσα φράουλας λαχταριστή και σοκολατένια αυγουλάκια! Απόλαυση σε κάθε κουταλιά που θα τους ξετρελάνει όλους στο γιορτινό τραπέζι! Μπορείς να την κάνεις είτε με στρογγυλό τσουρέκι, είτε με μακρόστενο! Θα είναι η πιο νόστιμη πασχαλιάτικη έκπληξη!


Υ Λ Ι Κ Α


1 στρόγγυλο τσουρέκι 24-26εκ.

15 σοκολατένια αυγουλάκια και 6-7 επιπλέον για τον στολισμό

Για την κρέμα σοκολάτα:

180γρ. άχνη ζάχαρη

5κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

2κ.σ. κονιάκ

Για την σάλτσα φράουλας:

300γρ. φράουλες

100γρ. ζάχαρη

2κ.γ. κορν-φλάουρ

1 βανιλίνη

1/2κ.σ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

1,5 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό




Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτα για 2-3’ μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάψουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη να σταθεί.


2 στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες που έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει το κοτσάνι, κομμένες στα 4 μαζί την ζάχαρη, τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη 30’ να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Έπειτα τις βάζουμε μαζί με τα ζουμιά που έβγαλαν σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, προς το τέλος ρίχνουμε το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


3 ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίζει να βράζει συνεχίζουμε για 2-3’ το βρασμό και κατεβάζουμε από την φωτιά.


4 κόβουμε οριζόντια με το μαχαίρι του ψωμιού το καπάκι από το τσουρέκι, υπολογίζουμε το 1/3 από το ύψος του τσουρεκιού. Αφαιρούμε λίγη από την ψίχα στο κάτω μέρος εσωτερικά να γίνει σα φωλιά.


5 βρέχουμε το κάτω μέρος από το τσουρέκι με το σιρόπι χιλαρό πολύ καλά με πινέλο και στο εσωτερικό του και εξωτερικά γύρω γύρω. Στρώνουμε με ένα κουτάλι μεσα στο τσουρέκι την σάλτσα φράουλας. Από πάνω βάζουμε την κρέμα σοκολάτας με ένα κουτάλι κάνοντας δύο στρώσεις, κρατάμε λίγη κρέμα για από πάνω. Ψιλοκόβουμε τα σοκολατένια αυγουλάκια και πασπαλίζουμε πάνω στην κρέμα και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σταθεί. Σε κάποια σημεία ίσως θα τρέξει η κρέμα πάνω στο τσουρέκι την αφήνουμε. Βρέχουμε με σιρόπι και το καπάκι από το τσουρέκι που κόψαμε και από τις δύο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.


6 έπειτα βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό, τοποθετούμε απαλά το σιροπιασμένο καπάκι τσουρέκι και από πάνω λίγη ακόμη κρέμα σοκολάτα.


7 βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 10-12 ώρες ή όλο το βράδυ.


8 έπειτα βγάζουμε από το ψυγείο όταν θέλουμε να σερβίρουμε και στολίζουμε με λίγα σοκολατένια αυγουλάκια πάνω στην κρέμα στην κρέμα και μια φρέσκια φράουλα κομμένη στην μέση.


*Εναλλακτικά μπορούμε με μια σπάτουλα να καλύψουμε το τσουρέκι με την κρέμα γύρω γύρω και να μην φαίνεται το τσουρέκι.


9 σερβίρουμε αμέσως κόβοντας κομμάτια με μαχαίρι με δοντάκια για να κόβεται εύκολα το τσουρέκι.


*tip: μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με μακρόστενο τσουρέκι!


Καλό Πάσχα!










Comments


bottom of page