top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

Οι απλές μακαρονάδες οι πιο νόστιμες!Το καλοκαίρι θέλουμε γεύσεις απλές, νόστιμα πιάτα, ντομάτα, τυρί, ελιά. Η μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού! Τι άλλο να ζητήσεις από μια σάλτσα μελωμένη ντομάτας με ελιές πράσινες και ξινομυζήθρα από πάνω να δώσει αυτήν την ιδιαίτερη γεύση! Η μαγεία της απλότητας!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

500γρ. ταλιατέλλες

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα

4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, χωρίς φλούδα

1 φλυτζάνι ελιές πράσινες κομμένες σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ξινομυζήθρα νωπή για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, να σωταριστούν και σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια ωραία.

_Έπειτα, αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, δε το βιαζόμαστε θέλουμε να σωταριστεί καλά για να δώσει γεύση, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα ζουλάμε με ένα πηρούνι καλά να βγάλουν τους χυμούς τους, την τριμμένη ντομάτα, πολύ λίγο νεράκι 1/2 φλυτζάνι, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και αφήνουμε τη σάτσα να βράσει και να δέσει.

_Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και τις ελιές να πάρει μια βράση 1-2' και τον μαιντανό.

_Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια κουτάλα μαζί με λίγο νεράκι από την κατσαρόλα που έβραζαν και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.

_Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω, ξινομυζήθρα και έξτρα ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό!


Καλά Μαγειρέματα!


 

TAGLIATELLE WITH THICK TOMATO SAUCE, OLIVES AND XINOMIZITHRA

The simpliest the pasta dish the better! This is a perfect weeknight dinner full of flavors and tastes!

INGREDIENTS

for 4 persons

500gr. tagliatelle

2 onions chopped

400gr. tomatoes canned withoute their peel

4 fresh tomatoes grated on a grater, leave their peel aside after

1 tea cup olives green or black cut in slices

1/2 a cup fresh parsley chopped

1 clove of garlic

1 tablespoon balsamic vinegar

extra virgin olive oil

salt, pepper

_In a frying pan you place the onion and garlic to saute them in a low heat for some time until they get a beautiful caramelized colour and gets softened.

_After that you add the balsamic and leave it for 1' to reduse, then the tomatoes and squeeze them with a fork really well, the fresh tomatoes you grated, salt and pepper and just a tea cup water and let the sauce reduse until you have a thick beautiful tomato sauce.

_At the end add inside the pan the olives and the fresh parsley and let t boil for 1-2'.

_At the same time you boil the pasta according their instructions and when they are ready put them inside the pan with the boiling sauce with some of the water they were boiled. Let them boil for 2' and serve.

_Serve with some raw extra virgin olive oil, xinomizithra and some extra fresh parsley chopped!


Enjoy!

506 views0 comments
bottom of page