top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Τέλεια πανκέικς με γεύση λεμονιού και παπαρουνόσπορο για το Σαββατοκύριακο να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας! Πεντανόστιμα και εύκολα, ταιριάζουν με μέλι ή τυρί κρέμα ιδανικά, με κρέμα λεμονιού και εάν θέλεις λίγη αρμπαρόριζα!

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αλεύρι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κούπα ξινόγαλο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

1 πρέζα αλάτι

1κ.σ. λιωμένο βούτυρο και επιπλέον για το τηγάνισμα

2κ.σ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ με αυγοδάρτη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί 30' με 1 ώρα το μίγμα στο ψυγείο.

_Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε από 1 κουταλιά με μια κουτάλα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε περίπου 3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.

_Σερβίρουμε ζεστές από πάνω με μέλι ή τυρί κρέμα ή λίγο γλάσο λεμονιού που κάνουμε ανακατεύοντας 3κ.σ. ζάχαρη άχνη με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.


Καλά Μαγειρέματα!


 

LEMON POPPYSEED PANCAKES

Perfect weekend breakfast to enjoy with your loves ones! Serve them with honey or cream cheese or lemo curd and blurberries!


INGREDIENTS

1 cup flour for all uses

2 tablespoons sugar

1 cup buttermilk or ariani

1 tea spoon baking powder

1 egg

2 tablespoons poppyseed

2 tablespoons lemon zest

1 tablespoon melted butter and extra for drying

1 pinch of salt


DIRECTIONS

_In a bowl whisk all ingresdiets well with an egg beater until you have a smooth mixture.

_leave the micture inside the fridge for 30' or 1 hour.

_Then place a non-stick frying pan in meadium heat, add some butter and add spoons of the pancake mixture and fry them for 3' on each side.

_Serve hot with whatever you like on top as i said or even just some icing sugar and lemon zest!


Enjoy!



1,172 views0 comments
bottom of page