top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ

Πεντανόστιμο πιάτο για βραδιές με φίλους και μπύρες! Μοσχαρίσιο λουκάνικο ψητό με πιπεριές, κρεμμύδια, μουστάρδα με μέλι και τραγανή κρούστα ψωμιού με σκόρδο και μυρωδικά! Νοστιμιά απίστευτη!

ΥΛΙΚΑ

(για 6-8 άτομα)

800γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

χυμό από 1 λεμόνι

1κ.σ. μουστάρδα με μέλι

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 φέτες ψωμί

μια χούφτα μαιντανό και μυρώνια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια, αλατίζουμε, βάζουμε και το λουκάνικο κομμένο σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια που τα χαράσσουμε σε 2-3 σημεία στην μια πλευρά τους.

_Αναμιγνύουμε τον χυμό λεμονιού,την μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και περιχύνουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό και βάζουμε να ψηθεί στους 180C μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

_Κάνουμε τρίματα το ψωμί σε επεξεργαστή τροφίμων και μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρώνια κα μαιντανό, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και την 1κ.σ. ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.

_Ανοίγουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε εδώ και κει με το μίγμα ψωμιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10' να πα΄ρει χρώμα και το ψωμί και να τραγανίσει.


Καλά Μαγειρέματα!


 

BEEF SAUSAGE ROAST WITH PEPPERS, ONIONS AND BREADCRUMPS

Delicious dish to enjoy at nighta with friends and beer!

INGREDIENTS

For 6-8 persons

800gr. beef sausage

2 yellow peppers

2 orange peppers

2 onions

juice from 1 lemon

1 tablespoon honey mustard

2 tbalespoons extra virgin olive oil

2 bread slices

2 garlic cloves

zest from 1 lemon

a bunch of parsley and cervil

1 tablespoon extra virgin olive oil

DIRECTIONS

_Place the onions cut in thin slices, the peppers in small pieces on a baking pan, add salt, on top of them place the sausage cut in big pieces and cut on the surface 2-3 times with a knife.

_In a bowl mix together the lemon juice, the mustard and olive oil and pour over the sausage and veggies in the pan. Add also a tea cup water and bake at 180C until everything is well roasted.

_In a food prossecor make breadcrumps the bread slices. Then add the chopped parsley and cervil, lemon zest, the garlic fine grated and 1 tablespoon olive oil and mix with a spoon. Open the oven and add the bread mixture on top of the rosta veggies and keep baking for another 10' until they get golden and crispy.


Enjoy!





242 views0 comments
bottom of page