top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ

Βαθιά νόστιμο πιάτο! Μοσχάρι ραγού σιγομαγειρεμένο με μελωμένη σάλτσα και παπαρδέλες! Πεντανόστιμο σε κάθε μπουκιά! Ιδανικό για ένα Κυριακάτικο γεύμα!

 

ΥΛΙΚΑ

( για 4-6 άτομα )

1,200 κιλό μοσχάρι γάλακτος κιλότο ή χτένι σε κομμάτια για κοκκινιστό

λίγο μπαχάρι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα

1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο

1 κούπα κόκκινο κρασί

2κ.σ. πελτέ ντομάτας

800γρ. ντοματάκια κονκασέ

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

500γρ. παπαρδέλες

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέας για να μην πέφτει η θερομοκρασία και αρχίσει να βράζει το κρέας, θέλουμε να πάρει χρώμα και να σοταριστεί καλά για να γίνει ζουμερό στο μαγείρεμα.

_ Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο λάδι.

_Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μετά τα κρεμμύδια, τα καρότα. το σέλερυ και λίγο λάδι ακόμη, ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε και το σκόρδο, το μπαχάρι, τα σοτάρουμε λίγα ακόμη λεπτά και ρίχνουμε και τον πελτέ να σοταριστεί 2' μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε και τα ντοματάκια μέσα, το κρέας που σοτάραμε, έπειτα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό ίσα να σκεπάζεται το κρέας.

_Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, στο 3 εάν το μάτι της κουζίνας φτάνει στο 9, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.

_Μόλις δέσει η σάλτσα εντελώς και είναι μελωμένη δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και ανάλογα με τα γούστα μας αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και όσο είναι ζεστό με 2 πηρούνια ξεψαχνίζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την σάλτσα.

_Βάζουμε να βράσουν και οι παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε από το νερό τους και όσο είναι καυτές τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και την σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστό!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





294 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page