top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Updated: Sep 12, 2019

Αξιοποιούμε τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα που περίσσεψαν από τη προηγούμενη με τον καλύτερο τρόπο! Γεμίζουμε με την πανέτοιμη σάλτσα "κιμά" μας τις μελιζάνες τις Σαντορινιές, που είναι σκέτη γλύκα. Τρίβουμε φρέσκια ρίγανη και θυμάρι και χοντροσπασμένη φέτα και τις αφήνουμε να μελώσουν στον φούρνο. Τόσο γρήγορα, τόσο απλά.

Δεν πετάμε τίποτα και με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας ψάχνουμε πάντα εύκολες και γρήγορες συνταγές για να ταίσουμε όλη την οικογένεια χωρίς να χάνουμε τίποτα σε γεύση. Αξιοποιούμε ότι έχει ήδη μαγειρευτεί και έτσι και δεν βαριόμαστε και κάνουμε οικονομία χρόνου αλλά και χρημάτων. Αυτή είναι μια ίδεα που θα σας λύσει τα χέρια για μεσημεριάνο η βραδινό που θα γλύφουν όλοι τα δάχτυλα τους!


ΥΛΙΚΑ

(4 μερίδες)

4 μελιτζάνες λευκές Σαντορινιές

400γρ. κεφτεδάκια με κόκκινη σάτσα ήδη μαγειρέμενα που περίσσεψαν

200γρ. φέτα χοντροσπασμένη

1 χούφτα φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη, όχι δυνατά απαλά με το χέρι για να μην πικρύσει

1 χούφτα φρέσκος βασιλικός χοντροκομμένος

1 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

60ml ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Στο μπλέντερ βάζουμε τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια με τη κόκκινη σάλτσα και τα πολτοποιούμε σε κιμά όχι περισσότερο για να έχει κομμάτια κρέατος το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

_Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε κάθετα στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Τις αλείφουμε με το ξύδι και το λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

_Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 190οC στον αέρα για περίπου 25' έως ότου μαλακώσουν.

_Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από τον φόυρνο, τις αναποδογυρίζουμε τις πατάμε στο κέντρο με ένα πηρούνι για να δημιουργήσουμε ένα σκαφάκι και γεμίζουμε με το μίγμα από τα κεφτεδάκια, πασπαλίζουμε με τη φέτα και τον βασιλικό και την ρίγανη και ξανά βάζουμε στον φούρνο για άλλα 20' χαμηλώνοντας τον φούρνο στους 170οC.

_Σερβίρουμε ζεστές.


Καλά Μαγειρέματα!



134 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page