top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Πεντανόστιμο γλυκάκι για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο! Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί με αρώματα από κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, πάνω από βελούδινη κρέμα βανίλια!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

Για τη κρέμα:

1 λίτρο γάλα πλήρες

12κ.γ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

10κ.σ. ζάχαρη

2 κρόκκους αυγού

Για τα αχλάδια:

4 αχλάδια καθαρισμένα από τη φλούδα τους, αφήνουμε το κοτσάνι

2 κούπες κόκκινο κρασί ξηρό, cabernet, merlot

8 κ.σ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

2 ολόκληρα αστεροειδή γλυκάνισο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα κατσαρολάκι μικρό αλλά βαθύ ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, αστεροειδή γλυκάνισο και τη κανέλα σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση. Μετά ρίχνουμε και τα αχλάδια μέσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε γυρνώντας κάθε λίγο απαλά από την άλλη πλευρά για να πάρουν χρώμα γύρω γύρω. Όταν μείνει πιο δεμένη σάλτσα κρασιού, λίγο πηχτή και έχουν μαλακώσει τα αχλάδια, περίπου 50-60' κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2-3 να σταθούν.

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακαταεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα αλλά να είναι βελούδινη όχι πολύ σφιχτή. Μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τους κρόκκους μέσα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να ενσωματωθούν και να μη ψηθούν τα αυγά.

_Σερβίρουμε τη κρέμα σε μπολάκια, από πάνω ολόκληρα τα αχλάδια ή κομμένα στη μέση ή σε φέτες και περιχύνουμε από τη σάλτσα κρασιού από πάνω.

_Εάν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης ψημένα ή αμύγδαλα ψημένα ή φουντούκια!

Καλά Μαγειρέματα!


 








815 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page