top of page

Μηλόπιτα πουτίγκα

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • 12 Φεβ 2024
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: 13 Νοε

Πεντανόστιμη πουτίγκα μηλόπιτα για τα brunch του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο! Καραμελώνει στο ψήσιμο και είναι ζουμερή και αφράτη! Με ψωμί μπριός, μήλα, κανέλα και τραγανά καρύδια! Θα την απολαύσουν όλοι!

Μηλόπιτα πουτίγκα με ψωμί μπριός, ζουμερή και αφράτη, ιδανική γλυκιά συνταγή για επιδόρπιο.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

6 φέτες ψωμί μπριός

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα πλήρες

8κ.σ. ζάχαρη

3 αυγά

1 μεγάλο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

1κ.γ. κανέλα

1κ.σ. ζάχαρη

1κ.σ. μέλι

ree

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με σύρμα να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

_Βουτάμε μία μία φέτα μπριός στο μίγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε την μία πλάι στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος 16-20εκ.

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα, την ζάχαρη και το μέλι.

_Τοποθετούμε μετά τα μήλα ανάμεσα στις φέτες μπριός στο πυρίμαχο.

_Χοντροσπάμε τα καρύδια με το χέρι και τα ρίχνουμε εδώ και και κει.

_Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και τις φέτες μπριός και τα ζουμιά που έχουν μείνει από το μπολ με τα μήλα.

_Περιχύνουμε από πάνω με το υπόλοιπο μίγμα με το γάλα και τα αυγά που έχει μείνει στο μπολ.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30'.

_Σερβίρουμε ζεστή!

ree

Καλά Μαγειρέματα!



Σχόλια


bottom of page