top of page

Χριστουγεννιάτικη τούρτα

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • πριν από 45 λεπτά
  • διαβάστηκε 3 λεπτά

Η πιο γιορτινή τούρτα που θα εντυπωσιάσει όλους τα Χριστούγεννα! Στρώσεις απόλαυσης με σοκολατένιο παντεσπάνι, ζουμερό σαν brownie και χωρίς μίξερ, λαχταριστή σάλτσα με κεράσια, βελούδινη κρέμα με μασκαρπόνε, φυτική σαντιγί Morfat Creamy και λευκή σοκολάτα και τραγανό κανταΐφι που απογειώνει κάθε μπουκιά. Εύκολη και απίστευτα γευστική, τόσο που όλοι θα ζητάνε και δεύτερο κομμάτι!

ree

Υ Λ Ι Κ Α


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 συσκευασίες Morfat Creamy ( 500γρ.)

250γρ. μασκαρπόνε

170γρ. λευκή κουβερτούρα

180γρ. άχνη ζάχαρη


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

1 & 1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

15γρ. κακάο άγλυκο

100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

15γρ. μπέικιν

1 κούπα ζάχαρη

70γρ. αραβοσιτέλαιο

1 κούπα γάλα πλήρες αγελαδινό

2 αυγά

2 βανιλίνες


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ:

300γρ. κατεψυγμένα κεράσια

1/2 κούπα νερό

2κ.σ. ζάχαρη

2κ.γ. κορν φλάουρ

1/2κ.σ. βούτυρο

1 βανιλίνη


ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ:

200γρ. κανταΐφι

60γρ. βούτυρο

ree


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Για το παντεσπάνι σοκολάτας βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη με τα αυγά, το αραβοσιτέλαιο και αρχίζουμε με ένα σύρμα να ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ομογενοποιούμε με το σύρμα.


*λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε 1-2' να μην είναι καυτή και την προσθέτουμε στο μπολ με το μίγμα μας ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να ενσωματωθεί και να μην ψηθούν τα αυγά.


*προσθέτουμε μετά το αλεύρι με το μπέικιν, τις βανίλιες και το κακάο κοσκινισμένα και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.


*ρίχνουμε το μίγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24εκ. - 26εκ. με αντικολλητικό χαρτί στη βάση ή ελαφρώς βουτυρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C-αέρα για 20’.

*μόλις βγει από τον φούρνο αφήνουμε το παντεσπάνι μέσα στη φόρμα να κρυώσει.


2 Για τη σάλτσα με κεράσια βάζουμε τα κεράσια, αφού τα έχουμε ξεπαγώσει, σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και σε μέτρια φωτιά βράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο και την βανιλίνη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


3 Για τη κρέμα βαζουμε σε ένα μπολ τη Morfat Creamy, το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε 1-2’ να ομογενοποιηθούν.


*λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε 1-2' να μην είναι καυτή και την προσθέτουμε στο μπολ με την κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ 1’ να ομογενοποιηθούν.


4 στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει την σάλτσα με κεράσια που έχει κρυώσει απλώνοντας την σε όλη την επιφάνεια, από πάνω στρώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε την φόρμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 6 ώρες ή και όλη τη νύχτα.


5 Για το κανταΐφι , ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας να ανοίξει και έπειτα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κανταΐφι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά και ψήνουμε για 2-3’ ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


6 έπειτα βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, στρώνουμε πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα το τραγανό κανταΐφι και ξεφορμάρουμε την τούρτα, τοποθετώντας τη φόρμα πάνω σε ένα ποτήρι ώστε να ανοίξουμε την αποσπώμενη φόρμα και να την κατεβάσουμε προς τα κάτω χωρίς να χαλάσουμε την επιφάνεια της τούρτας.


7 σερβίρουμε σε μια πιατέλα και αν θέλουμε διακοσμούμε με κάποια γιορτινά στολίδια και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!


Καλά Χριστούγεννα!

















Σχόλια


bottom of page