Πεντανόστιμη τάρτα διαφορετική με βάση από baby πατάτες αντί για ζύμη, κρεμώδη γέμιση με γιαούρτι, μανιτάρια, πράσο και κασέρι! Τέλεια για ένα γευστικό γεύμα με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι!
Υ Λ Ι Κ Α
για 6-8 άτομα
750γρ. baby πατάτες
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
2 αυγά
250γρ. λευκά μανιτάρια champignon
150γρ. κασέρι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο θυμάρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο που βράζει ρίχνουμε τις baby πατάτες, καθαρισμένες και πλυμμένες, με την φλούδα ή και χωρίς αν θέλουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
2 ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες καυτές σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30εκ. λίγο λαδωμένο με ελαιόλαδο, με την βοήθεια από ένα ποτήρι πιέζουμε τις πατάτες να γίνουν μια ενιαία στρώση σα ζύμη, πιέζουμε και γύρω γύρω προς τα πάνω να κάνουμε τοιχώματα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
3 σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σα φέτες μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο, λίγο αλατοπίπερο, λίγο φρέσκο θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν όχι να παρά μαγειρευτούν.
4 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τα σοταρισμένα μανιτάρια και πράσο, τα αυγά, το τριμμένο κασέρι αλλά κρατάμε και λίγο από το κασέρι να βάλουμε και από πάνω, αλατοπιπερώνουμε.
5γεμίζουμε με την γέμιση γιαουρτιού την ταρτα-πατάτας που ετοιμάσαμε και στρώνουμε με ένα κουταλάκι την επιφάνεια.
6πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε στους 180C για 45-50’ περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.
7 αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί από την βγάλουμε από τον φούρνο για να μπορούμε να βγάλουμε εύκολα τα κομμάτια και σερβίρουμε ζέστη!
Comments