top of page
Writer's pictureeatme

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με πένες και κοτόπουλο, μανιτάρια και ελιές σε μελωμένη κόκκινη σάλτσα! Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσουν όλοι!

 

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

400γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος και μπούτι

1 κούπα μαύρες ελιές κομμένες σε φετάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη

250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

400γρ. ντομάτες κονκασέ

1κ.σ. πελτές

1 φλυτζάνι κρασί λευκό

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

πένες

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλο για να μην πέφτει η θερομοκρασία και αρχίσει να βράζει, θέλουμε να πάρει χρώμα και να σωταριστεί καλά για να γίνει ζουμερό στο μαγείρεμα.

_Τα αφαιρούμε και βάζουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν λίγα λεπτά, προσέχοντας πάλι να μην ανακατεύουμε συχνά και βγάλουν υγρά θελουμε να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αυτά.

_ Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο λάδι.

_Μετά ρίχνουμε και το κρεμμύδι να πάρει χρώμα για 2-3', το σκόρδο, βάζουμε μετά τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν για 1', σβήνουμε μετά με το κρασί, αφού εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα.

_Προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα και τις ελιές.

_Μόλις δέσει η σάλτσα εντελώς κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε μαζί με τις πένες ζεστές, που έχουμε βράσει στο μεταξύ σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

_Εάν θέλεις από πάνω βάζεις ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




242 views0 comments

コメント


bottom of page