top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Updated: Feb 20

Μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι ποιος δεν αγαπάει τα αυγοκομένα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι?! Μια μπουκιά σε ταξιδεύει κατευθείαν στις Κυριακές των παιδικών χρόνων!

 

ΥΛΙΚΑ

•1 /2 κιλό κολοκύθια

•1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

•1 φλυτζ.του καφέ μεγάλο ρύζι Καρολίνα

•λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

•2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και περασμένα από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να γυαλίσουν

•1 ντομάτα μικρή πολτοποιημένη στο μούλτι

•2 κουτ.της σούπας βούτυρο

•2 αυγά, τα ασπράδια στην γέμιση και τους κρόκκους στο αυγόκομα.

•1 λεμονι τον χυμό του

•1/2 κουτ.της σούπας κορν φλάουρ

•αλάτι, πιπέρι

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη 1 κουταλιά βούτυρο, τα ασπράδια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, βρέχοντας συνέχεια τα χέρια μας με νερό για να έχει υγρασία ο κιμάς.

•Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 30’.

•Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε με ένα μαχαίρι την μια άκρη του κάθε κολοκυθιού και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε τη ψίχα του κολοκυθιού με προσοχή να μη σπάσει το κολοκύθι.

•τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα γεμίζουμε με τον ζυμωμένο κιμά.

•Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και την άλλη κουταλιά βούτυρο από πάνω και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τα κολοκύθια.

•Μόλις μαλακώσουν τα κολοκύθια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυφώναζα και τους χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Έπειτα, παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μία-μία στο μπολ χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι για να πέφτει σιγά σιγά η θερμοκρασία και να μην κόψει το αυγοκομα. Αφού έχουμε πάρει αρκετό ζουμί από τη κατσαρόλα το ρίχνουμε όλο πίσω στη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά και κουνάμε τη κατσαρόλα να πάρει μια βράση το αυγάκομα.

•Σερβίρουμε ζεστά με τυρί φέτα ή άλλο λευκό τυρί.

Καλά Μαγειρέματα!


 

ZUCCHINI STUFFED WITH MINCED MEAT AND RICE AND A LEMON-EGG SAUCE


One of my favorite greek recipes you'll love these stuffed with beef zucchini and this amazing lemon-egg sauce! The recipe id my grandma's really old one and really tasteful one!

 

INGREDIENTS

500gr. zucchini

500gr. beef minced meat

1 cup of coffee (small) rice for risotto

some parsley chopped

2 onions chopped and saute with some olive oil in a frying pan

1 small tomato mashed in a blender

2 tablespoons of butter

2 eggs, the egg whites in the filler and the yolks in the lemon-egg sauce

juice of 1 lemon

1/2 tablespoon corn flour

salt, pepper

 

DIRECTIONS

_In a bowl you knead the minced meat, rice, egg whites, parsley, tomato, slat and pepper and 1 tablespoon of the butter by keeping your hands wet with water so that the beef haw enough moisture. Keep it in the fridge fro 30'.

_Wash the zucchini, dry them, cut one edge and empty the inside with a small spoon carefully not to break the zucchini.

_Stuff them with beef from the fridge, place them to a pot, add the other tablespoon of butter on top and then pour hot water inside the pot enough to cover the zucchini.

_Boil them in low heat until they're softened and then you'll make the lemon-egg sauce. In a bowl you mix the lemon juice, corn flour and the 2 yolks really well and then little by little add inside and mix really quickly the water from the pot. When you've mixed enough from the pot in the egg mixture you pour it inside the pot and quickly move up and down the pot in a lower heat and let it biol for 5-6'.

_Serve it warm with feta cheese!


Enjoy!




424 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page