top of page
  • Writer's pictureeatme

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΚΑΙ ΝΙΒΑΤΟ

Η χωριάτικη που τόσο αγαπάμε όλοι μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμη αν βάλεις και μπουκιές από σκορδόψωμα και νιβατό αντί για φέτα! Όταν δε το ψωμί είναι προζυμένιο και πάνω αλείψεις ψητό σκόρδο η γεύση θα απογειωθεί! Το νιβατό είναι τυρί αλοιφή από πρόβειο γάλα που έχει πλούσια γεύση! Τα φρυγανισμένα σκορδόψωμα θα πάρουν όλα τα ζουμιά της χωριάτικης και θα τρελαθείς! Λίγο φρέσκο δυόσμο αν θε πρόσθεσε μόνο!


ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

4 ντομάτες

1 αγγούρι

1 κρεμμύδι

3 φέτες χοντρές προζυμένιο ψωμί

μισό κεφάλι σκόρδα

3κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. λευκό ξύδι

250γρ. νιβατό

λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

λίγη ρίγανη ξερή

αλάτι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αλατίζουμε ελαφρά τα σκόρδα, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200C να μαλακώσουν.

_Κόβουμε μεγάλα κομμάτια το ψωμί, βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρά, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε σε ταψάκι και στον φούρνο να φρυγανιστού λίγα λεπτά στους 180C. Όταν είναι έτοιμα, ζουλάμε σε ένα μπολάκι τα ψητά σκόρδα και με ένα μαχαίρι αλείφουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.

_Στο μεταξύ κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, το αγγούρι σε φετάκια με τη φλούδα, το κρεμμύδι σε φέτες λεπτές και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Εδώ και κει βάζουμε το ψωμί με το σκόρδο και κουταλιές από το νιβατό.

_Περιχύνουμε με τις 2κ.σ. ελαιόαλδο κ 1 κ.σ. ξύδι που αναμίξαμε όλα τα υλικά, λίγη ρίγανη και μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου εδώ και κει. Λίγο αλάτι θαλασσινό και έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλά Μαγειρέματα!


 


223 views0 comments
bottom of page