top of page
  • Writer's pictureeatme

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

Updated: Mar 3, 2020

Η πιο νόστιμη χυλωμένη φασολάδα που έχεις φάει με σωταρισμένο σπανάκι και ξινομυζήθρα. Τέλειος συνδυασμός για να φάμε διαφορετικά τα όσπρια μέσα στην εβδομάδα!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φασόλια

1 φλυτζάνι λάδι στην αρχή και μισό ακόμη για το τέλος

4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σέλινο

70γρ. πελτές ντομάτας

50γρ. τζίντζερ κομμένο σε μπαστουνάκι

1κ.σ. αλάτι

500γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

λίγο κύμινο (προαιρετικά)

100γρ.-150γρ. ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε από το βράδυ σε μια κατσαρόλα τα φασόλια,το κρεμμύδι,τα καρότα και την ρίζα από το σέλινο και τα κλωνάρια. Επίσης το μισό λάδι και νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, στο 4 αν η κουζίνα φτάνει στο 9, για καμιά ώρα. Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα και το πρωί είναι έτοιμα. Αν θέλουν λίγο ακόμη, τα βράζουμε λίγο ακόμα.

_Μετά βάζουμε τα φύλλα του σέλινου, τον πελτέ, το τζίντζερ, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι και τα βάζουμε λίγο ακόμα να χυλώσουν στη φωτιά σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμα.

_Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση και το σπανάκι σε δυνατή φωτιά να σωταριστεί για 1' και να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και εάν θέλουμε και λίγο κύμινο σε σκόνη.

_Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα φασόλια, από πάνω λίγο από το σωταρισμένο σπανάκι ζεστό και τριμμένη ξινομυζήθρα. Περιχύνουμε και με λίγο ωμό αγουρέλαιο από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!




596 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page