top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Updated: Apr 17

Τέλεια τρουφάκια με 4 υλικά! Υγιεινά τρουφάκια σοκολάτας, τραγανά, με φυστικοβούτυρο , που θα σου δώσουν ενέργεια μέσα στη μέρα και θα σε γεμίσουν ευχαρίστηση σαν να είχες φάει το γλυκάκι σου. Ιδανικά για ένα σνακ που κρατάς στη τσάντα σου και καταναλώνεις όπου και αν βρίσκεσαι! Μπορείς να τα φτιάξεις και σε μπάρες με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος από πάνω!


 

ΥΛΙΚΑ

•200γρ. κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο

•120γρ. φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα

•2κουτ.της σούπας μέλι

•2/3 κούπας αλεσμένα δημητριακά ολικής με σοκολάτα υγείας

•λίγο κακάο για πασπάλισμα ή λιωμένη κουβερτούρα

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο και το μέλι.

•περιχύνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας πάνω από τα αλεσμένα δημητριακά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

•αφήνουμε λίγη ώρα στην άκρη να σταθεί για να μπορούμε να τα πλάσουμε και έπειτα πλάθουμε σε μπαλάκια.

•Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με μια σίτα με κακάο ή τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα ή τα αφήνουμε σκέτα και κολλάμε πάνω από κάθε τρουφάκι ένα σοκολατένιο δημητριακό.

•Διατηρούνται εκτός ψυγείου για αρκετές μέρες!


Tip: εάν θέλουμε να τα φτιάξουμε σε μπάρες στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα με λαδόκολλα ή αντικολλητική μακρόστενη και αφού σταθεί για 1 ώρα περιχύνουμε από πάνω με 150γρ. κουβερτούρα γάλακτος που λιώσαμε σε μπεν μαρί. Από πάνω βάζουμε λίγα δημητριακά ολόκληρα για να δώσουν έξτρα τραγανότητα αν θέλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα και μετά κόβουμε σε 6-7 μπάρες!

 

Καλά Μαγειρέματα!


 

chocolate peanut butter energy balls WITH WHOLE GRAIN CEREAL WITH DARK CHOCOLATE

Perfect for snacking or breakfast!

INGRIDIENTS

200gr. dark chocolate 65% cacao

120gr. peanut butter with dark chocolate

1 tablespoon honey

2/3 cup of whole grain cereal with dark chocolate ground into a powder


DIRECTIONS

_We melt in a bain-marie the chocolate, the peanut butter and honey and then whisk it with the cereals to blend very well.

_we leave it for about 15' to cool , then make liitle balls with our hands and place them on a plate with baking paper for 30'.

_Finally we sprinkle them with cacao id you like or deep them into melted chocolate or just top them with a cereal covered with chocolate!

_Keep them outside the fridge for several days!

Enjoy!



3,881 views0 comments
bottom of page