top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Αγαπημένα σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα, γέμιση με κιμά και ρύζι και κρέμα αυγολέμονου από πάνω γεμάτη απόλαυση! Κάθε μπουκιά και απόλαυση! Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγάκι!

ΥΛΙΚΑ

( για 6-8 άτομα )

750γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο περασμένο λίγο από το τηγάνι να μαραθεί με λίγο ελαιόλαδο

2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα

λίγο δυόσμο κ άνηθο ψιλοκομμένα

1 φλυτζανάκι του καφέ νερό

150 περίπου αμπελόφυλλα

αλάτι, πιπέρι

λίγο βούτυρο για το βράσιμο

τον χυμό ενός λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

4 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. αλεύρι

1 κούπα γάλα πλήρες

1 κούπα ζουμί από το φαγητό

2 κρόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Τα αμπελόφυλλα τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3'.

_Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και αφήνουμε 30' στο ψυγείο.

_Μετά βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στην μέση προς άκρη κάθε αμπελόφυλλου, κλείνουμε πρώτα τις άκρες αριστερά-δεξιά και μετά τυλίγουμε σε ρολάκι σφιχτό για να μην ανοίξει στο βράσιμο.

_Βάζουμε ένα-ένα με την σειρά στην κατσαρόλα τα σαρμαδάκια σε στρώσεις, λίγα κομματάκια βούτυρο και δυο κούπες νερό.

_Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω ανάποδα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

_Στο τέλος σβήνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού.

_Για να κάνουμε την κρέμα μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα πάνω στη φωτιά. Προσθέτουμε και το γάλα και το ζουμί από το φαγητό που έβρασε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε και τους κρόκκους, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το σύρμα.

_Σερβίρουμε τα σαρμαδάκια με τη κρέμα μπεσαμέλ από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!



663 views0 comments
bottom of page