top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Τέλεια σαμπλέ γεμιστά με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων! Βουτυράτα παντρεύονται τέλεια με τα κόκκινα φρούτα και την ελαφρά οξύτητα τους! Τέλεια και για κέρασμα και για πρωινό! Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

850γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 κρόκκοι αυγών

400γρ. ζάχαρη

400γρ. βούτυρο

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

400γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων ή άλλη της αρεσκείας σας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετά για να αφρατέψουν (10-15 λεπτά) και μετά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Έπειτα ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο χτυπώντας διαρκώς μέχρι να έχουμε μια ωραία εύπλαστη ζύμη.

_Πλάθουμε λιγάκι και με το χέρι την ζύμη τη κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40' να ξεκουραστεί.

_Μετά ανοίγουμε την ζύμη σε 0,5εκ. πάχος φύλλο. Με ένα στρόγγυλο κουπάτ ή ένα ποτηράκι αν δεν έχουμε κόβουμε κύκλους τα σαμπλέ και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να τελειώσει η ζύμη. ΄( Υπολογίζουμε το μέγεθος του στρόγγυλου κουπάτ ανάλογα με το εσψτερικό κουπάτ που διαλέξαμε να χωράει μέσα στον κύκλο που θα κόψουμε. ) Αφού τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί τα μισά από αυτά κόβουμε το εσωτερικό τους στο κέντρο με ένα κουπά σε σχήμα καρδιά ή στρόγγυλο ή ό,τι μας αρέσει σα σχέδιο και το αφαιρούμε.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για περίπου 15'-20' ανάλογα με τον φούρνο.

_Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και μετά αλείφουμε την μαρμελάδα σε κάθε ένα από τα στρόγγυλα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη τα κομμάτια με την τρύπα σε σχήμα καρδιά και σκεπάζουμε με αυτά τα κομμάτια με την μαρμελάδα.


Καλά Μαγειρέματα!


 

RED FRUIT JAM-FILLED SABLE SANDWICHES

Delicious sable to bake for a treat or breakfast! kids will love them! Shape hearts inside to add more love for your loved ones! Red fruit jam is the perfect combo but you can add any other you like!

INGREDIENTS

850gr. flour for all uses

5 egg yolks

400gr. butter

400gr. sugar

ice sugar to sprinlke at the end

400gr. red fruit jam

DIRECTIONS

_In a bowl beat with a mixer the butter at room temperature with sugar for about 10'-15' until you get a fluffy mixture, then add one by one the yolks and keep beating. Then the flour sifted little by little and keep beating with the mixer at the mean time until you have a nice dough elastic.

_Wrap the dough with a plastic wrap and place it inside the fridge for 40' to rest.

_Then open a phyllo with the dough 0,5cm. thick and cut with a coupat or a small glass circles until the dough is done. Place each circle on a baking tray with baking paper. Then cut the centre of the half round pieces of them with a coupat in heart shape or a circle or any other shape you like.

_Bake them at 175C for about 15'-20'.

_Leave to cool and then spread on the solid round ones the jam. Sprinkle ice sugar on top of the ones with the hole and top with these ones the others with the jam.


Enjoy!




562 views0 comments
bottom of page