top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΞΥΝΟΜΗΖΗΘΡΑ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

Πεντανόστιμη και σούπερ καλοκαιρινή σαλάτα με βερίκοκα, ρόκα άγρια, φινόκιο πεντανόστιμο καραμελωμένο, κουκουνάρι τραγανό , ξινομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π να νοστιμίσει και ντρέσινγκ δροσερό! Ιδανική να συνοδεύσεις κοτόπουλο ή και σαν ελαφρύ γεύμα τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες!

ΥΛΙΚΑ

( για 4 άτομα )

500γρ. ρόκα

6 βερίκοκα κομμένα σε φετάκια

1 φινόκιο μεγάλο

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι λευκό κρασί

2κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι

2κ.σ. κουκουνάρι

80ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. λευκό ξύδι

τα πράσινα φύλλα από το φινόκιο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περνάμε το κουκουνάρι για να ροδίσει σε μέτρια φωτιά και κατεβάζουμε κ αφήνουμε στην άκρη.

_Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το φινόκιο που το έχουμε κόψει πρώτα στη μέση, μετά αφαιρούμε το πάνω κομμάτι με τα πράσινα φύλλα και το κόβουμε κάθετα μετά στη μέση και ξανά στη μέση τα κομμάτια. Σοτάρουμε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά και σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε και την κρέμα βαλσαμικού και περιμένουμε λίγο να πάρει χρώμα από κάθε πλευρά και να καραμελώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα και να το προσθέσουμε ζεστό.

_Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα καθαρισμένη και πλυμμένη καλά, να μην έχουν υγρασία τα φύλλα, μαζί με τα βερίκοκα και τα φετάκια φινόκιο.

_Προσθέτουμε και τη ξινομυζήθρα μέσα στη σαλάτα κουταλιές εδώ και κει.

_Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά σε ένα βαζάκι τα πράσινα φυλλαράκια από το φινόκιο που κρατήσαμε, το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

_Περιχύνουμε την σαλάτα, βάζουμε και το κουκουνάρι και σερβίρουμε αμέσως!

Καλά Μαγειρέματα!




311 views0 comments
bottom of page