top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΟΛΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Updated: Dec 10, 2021

Τέλεια ιδέα για το γιορτινό τραπέζι για όσους δεν θέλουν να φτιάξουν γαλοπούλα ή και όσους ψάχνουν ένα ακόμη γιορτινό πιάτο! Ρολό γαλοπούλα γεμιστό με κιμά λουκάνικο μοσχαρίσιο και μετσοβόνε!

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα

1,5 κιλό φιλέτο γαλοπούλας

400γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο

250γρ. μετσοβόνε

αλάτι, πιπέρι

1κ.σ. βούτυρο

1κ.σ. ελαιόλαδο

330ml μπύρα

10 μανταρίνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε τα φιλέτα στρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο για να κάνουμε το ρολό, τα αλατοπιπερώνουμε, στο κέντρο βάζουμε τον κιμά λουκάνικο που ετοιμάσαμε βγάζοντας το έντερο και κάνοντας το κιμά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

_Πάνω από τον κιμά κοτόπουλο τοποθετούμε στο κέντρο του κατά μήκος το μετσοβόνε σε μπαστουνάκια.

_Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το κλείνουμε με σπάγγο ψησίματος να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Το τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω για λίγα λεπτά. Μετά το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε και με το χυμό μανταρινιών και τη μπύρα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 180C για περίπου 40'.

_Κόβουμε σε φέτες όταν είναι έτοιμο και σερβίρουμε ζεστό!

_Εάν θέλουμε κάνουμε μια σάλτσα με τα υγρά από το ψήσιμο βάζοντας τα από το ταψί σε ένα τηγάνι που ετοιμάσαμε ένα ρου με 2κ.σ. βούτυρο και 2κ.σ. αλεύρι να πάρουν χρώμα και μετά τα υγρά από το ταψί και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει σε μια σάλτσα παχιά. Και με αυτή περιχύνουμε τις φέτες του ρολού!

Καλά Μαγειρέματα!


 


254 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page