top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Αυτή η μακαρονάδα είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη! Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα από ψητές πιπεριές Φλωρίνης με τριμμένη παρμεζάνα πεντανόστιμα! Ιδανικό βραδινό για μέρες που δε θελουμε να χάσουμε χρόνο στην κουζίνα αλλά και να φάμε ένα απολαυστικό πιάτο!

 

ΥΛΙΚΑ

( για 4 άτομα )

500γρ. ριγκατόνι

400γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε βάζο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/3 κούπας λευκό κρασί

2κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη

70γρ. τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε πολυκόφτη χτυπάμε τις πιπεριές από το βάζο χωρίς το ζουμί να τις πολτοποιήσουμε.

_Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια που τα αλατίζουμε ελαφρά να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν χρυσίσουν τα κρεμμύδια βάζουμε και το θυμάρι με την ρίγανη, ρίχνουμε και την πιπεριά που πολτοποιήσαμε, σοτάρουμε 1-2' και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2' να εξατμιστεί το κρασί και αλατοπιπερώνουμε την σάλτσα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε περίπου 10' να βράσει.

_Στο μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τα ριγκατόνι και ρίχνουμε και 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν στην σάλτσα.

_Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα ριγκατόνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην σάλτσα, αφήνουμε 1' να μαγειρευτεί και ρίχνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε να λιώσει λίγο το τυρί και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα βρασμένα ριγκατόνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε 1-2' να βράσουν στην σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως ζεστά.

_Από πάνω σε κάθε πιάτο που σερβίρουμε ρίχνουμε και λίγο ακόμη τριμμένο τυρί!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!

 




578 views0 comments
bottom of page