top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΥΓΑ

Αξιοποιούμε τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγουλάκια που περίσσεψαν και φτιάχνουμε εύκολα μαζί με μαρμελάδα φράουλα τέλεια πουτίγκα για πρωινό ή και γλυκάκι!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

μισό τσουρέκι σε φέτες

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα πλήρες

6 κ.σ. ζάχαρη

3 αυγά

8 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

σοκολαέτνια μίνι αυγά, λαγουδάκια και ό,τι άλλο σοκολατένιο Πασχαλινό μας έχει περισσέψει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.

_Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20εκ. x 18εκ. περίπου βάζουμε τις φέτες τσουρέκι αλειμμένες με μαρμελάδα φράουλα.

_Περιχύνουμε με το μίγμα με το γάλα και τα αυγά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 30' να σταθεί.

_Μετά ανάμεσα από τις φέτες τσουρέκι βάζουμε διάφορα σοκολατένια μίνι αυγά, λαγουδάκια και ό,τι άλλο έχει περισσέψει από το Πάσχα.

_Πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη στην επιφάνεια και βάζουμε τη μία κουταλιά βούτυρο μικρά κομματάκια εδώ και κει στην επιφάνεια όλη.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30'-35'.

_Σερβίρουμε ζεστή με λίγο παγωτό αν θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!


 



459 views0 comments
bottom of page