top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

Ο πιο νόστιμος πουρές πατάτας που έχεις γίνεται μόνο με ελαιόλαδο, μπόλικο βαλσάμικο ξύδι και μπόλικο άνηθο! ΄Ετσι απλά! Ταιριάζει τέλεια με πουλερικά και κόκκινο κρέας!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες

1 κούπα βαλσάμικο ξύδι

2/3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βαθειά βάζουμε νερό να βράζει και μέσα ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα να βράσουν αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά εξωτερικά.

_Μόλις είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές, τις βάζουμε σε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όσο είναι καυτές ακόμη το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πατάμε καλά με πηρούνι να γίνει ο πουρές και να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

_Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο!


Καλά Μαγειρέματα!



197 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page