top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Φανταστικό πέστο με λιαστή ντομάτα, αμύγδαλα και κασέρι! Ένα πεντανόστιμο κόκκινο πέστο για τις μακαρονάδες σου, να αλείψεις σε ένα σάντουιτς, για να ωήσεις φιλέτο κοτόπουλο, να βουτήξεις φέτες μελιτζάνας και ό,τι άλλο φανταστείς! Ένα ντοματένιο πέστο που πάει με όλα!

ΥΛΙΚΑ

•1 κούπα λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους

•1/3 της κούπας αμύγδαλα ψημένα ανάλατα

•100γρ. κασέρι ή γραβιέρα

•2 σκελίδες σκόρδο

•3/4 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)

•λίγο πιπέρι

•1 κλωναράκι θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία πάστα, αν σας αρέσει αφήστε λίγο το αμύγδαλο πιο χοντροκομμένο, δοκιμάζουμε ίσως θέλει λίγο ελαιόλαδο ακόμη!

•διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο 6 μέρες περίπου!


Καλά Μαγειρέματα!


 

PESTO ROSSO WITH SUNDRIED TOMATOES

Delicious pesto rosso to spread on bread, with pasta, steaks or cgicken, eggplants or anything you want! After all a tomato pesto makes a good combo with almost everything!

INGREDIENTS

•1 cup sun-dried tomatoes drained from their oil

•1/3 a cup tossed almonds

•100gr. kaseri or graviera

•2 cloves of garlic

•3/4 a cup extra virgin olive oil or maybe it'll need 1 cup

•pepper

•some thyme leaves


DIRECTIONS

•In a food processor combine all ingredients until you have a nice pasta, taste it if it needs more olive oil or some salt!

•Keep it inside the fridge covered for about 5-6 days!

Enjoy!



1,290 views0 comments
bottom of page