top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ


Γιατί είναι νόστιμη μια πατατοσαλάτα;! Για τις baby πατατούλες. Για τον τόνο. Για τη κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Για τα σωταρισμένα με κόλιανδρο μανιτάρια. Για το τριμμένο καρότο. Για το φινόκιο. Για το φρέσκο αυγουλάκι. Για το τυρί κρέμα. Για τη βινεγκρέτ με αγουρέλαιο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες

•1 κιλό baby πατάτες

•300γρ. τόνος σε κονσέρβα

•100γρ. τυρί κρέμα

•2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη

•3 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

•300γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα 4

•1κ.σ. ξερός κόλιανδρος χοντροσπασμένος

•1 φινόκιο σε λεπτές φέτες

•4 αυγά βραστά μέτρια και κομμένα σε φέτες

•χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι μεγάλο

•1/2φλυτζ. αγουρέλαιο ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

•2κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατατούλες με τη φλούδα πολύ καλά πλυμμένες να βράσουν για 20΄περίπου, μετά τις στραγγίζουμε από το νερό και τις βάζουμε ζεστές σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

•Παράλληλα, σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια να σωταριστούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον ξερό κόλιανδρο. Όταν βγάλουμε τα μανιτάρια περνάμε και τις πατατούλες από το ίδιο τηγάνι να σωταριστούν για 2-3'.

•Όσο είναι ζεστές οι πατάτες τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα μανιτάρια ζεστά από το τηγάνι, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το τυρί κρέμα, το φινόκιο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που κάναμε χτυπώντας καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

•Από πάνω σερβίρουμε με τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και τις φέτες αυγού.



Καλά Μαγειρέματα!




332 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page