top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ,ΠΟΜΟΝΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΤΕΡ ΣΟΣ

Updated: Apr 1, 2020

Παπαρδέλλες με κιμά μοσχαρίσιο γάλακτος σβησμένο με worcester sauce, πομοντόρια και φρέσκο βασιλικό! Ένα τουίστ στο κλασσικό κιμά που θα δώσει ιδιαίτερη γεύση!

ΥΛΙΚΑ

( 4-6 μερίδες )

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος γάλακτος

300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλυτζάνι worcester sauce

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

60ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το τέλος

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

αλάτι, πιπέρι

500γρ. παπαρδέλλες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά και το ελαιόλαδο να σωταριστεί καλά, τον ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20' να ψηθεί καλά έτσι θα δώσουμε πολύ νοστιμιά, μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο γιατί θα το αφαιρέσουμε μετά, εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αφήνουμε 3-4' να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με την όυστερ σος.

_Μετά από 2' αφού εξατμιστεί βάζουμε μέσα και τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, με προσοχή το αλάτι γιατί θα βγάλει και η όυστερ σος αρκετό, λίγο νεράκι ίσα να καλύψουμε τον κιμά και χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας.

_Στο τέλος βάζουμε και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα να πάρουν μια βράση.

_Παράλληλα βράζουμε τις παπαρδέλλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμες και καυτές, τις ανακατεύουμε με κανά δυό κουταλιές από τον μαγειρεμένο κιμά.

_Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

_Σερβίρουμε τα μακαρόνια με επιπλέον κιμά από πάνω, φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη γραβιέρα.





Καλά Μαγειρέματα!


 

minced beef papardelle with worcester sauce


ingredients

4-6 persons

1 kilo beef minced meat

300gr. cheery tomatoes cut in half

1 big onion fine chopped

1 clove garlic

1 tea cup worcester sauce

60ml extra virgin olive oil and some more for serving

some fresh basil leaves

salt, pepper

500gr. papardelle



_In a pot you place the beef and the olive olive to cook them really well in medium to high temperature for at least 20', then add the onion and garlic, whole because you'll take it off afterwards, and saute them for 4-5'.

_then add the worcester sauce and let it reduce for 2', then the cherry tomatoes, some salt and pepper and some water just enough to cover the beef and let it boil until you have a thick sauce.

_At the end you add inside the basil chopped.

_In the same time you boil the papardelle according their instructions and when they are ready and still hot mix them with one or two spoons of the cooked beef sauce to add them flavor.

_When the beef sauce is ready and off the heat add some raw extra virgin olive oil.

_Serve the papardelle and on top more beef sauce, fresh basil leaves and some grated graviera cheese!



Enjoy!






822 views0 comments
bottom of page