top of page

Νιόκι με ψητή φέτα, ντοματίνια και κολοκυθάκια

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • πριν από 4 ημέρες
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Πεντανόστιμα νιόκι με ψητή φέτα, ντοματίνια και κολοκυθάκια για ένα εύκολο, γρήγορο αλλά απολαυστικό γεύμα! Κρεμώδη σάλτσα με την ψητή φέτα και τα ζουμερά ντοματίνια και κολοκυθάκια που παντρεύονται τέλεια με τα νιόκι! Ιδανικό βραδινό για μέσα στην εβδομάδα!

Υ Λ Ι Κ Α


( για 4 άτομα )


200γρ. φέτα

500γρ. ντοματίνια

1 κολοκυθάκι

3-4κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

3-4 κλωναράκια λεμονοθύμαρο ή φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

500γρ. νιόκι

50γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο ή γκούντα( προαιρετικά)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ μικρά κομματάκια, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το λεμονοθύμαρο και ανακατεύουμε καλά.


2 σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζουμε την φέτα στο κέντρο, γύρω γύρω βάζουμε στην μία πλευρά τα κολοκυθάκια που ετοιμάσαμε και τα ντοματίνια ολόκληρα στην άλλη πλευρά.


3 περιχύνουμε με ελαιόλαδο και την φέτα και τα ντοματίνια και βάζουμε λίγα κλωναράκια λεμονοθύμαρο πάνω στην φέτα.


4 ψήνουμε στους 180C για 20-30’.


5 μόλις βγουν από τον φούρνο πατάμε με ένα πηρούνι την φέτα να λιώσει, τα ντοματίνια για να βγάλουν τα ζουμιά τους και να ομογενοποιηθούν με την φέτα για να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.


6 ρίχνουμε μέσα στο ταψί με την σάλτσα φέτας και τα νιόκι που έχουμε βράσει για 1’, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα τα νιόκι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μαζί με όλα τα υλικά στο ταψάκι και προσθέτουμε και το καπνιστό τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στα καυτά νιόκι με την σάλτσα.


7 σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε κάθε πιάτο και απολαμβάνουμε!

Καλά Μαγειρέματα!




Comments


bottom of page