top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΑΛΕΙΜΑ BLUE CHEESE ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Τέλειες μπρουσκέτες να απολαύσεις τα σύκα όσο είναι στα καλύτερα τους το καλοκαίρι! Με ψωμί προζυμένιο, άλειμμα με μπλε τυρί, σύκα μαύρα κατά προτίμηση, φουντούκια ψημένα και αλατισμένα και λίγο φρέσκο βασιλικό! Μαγικές μπουκίτσες για ένα βράδυ με κρασάκι στο μπαλκόνι!



ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

180γρ. μπλε τυρί

1κ.σ. μέλι

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

πιπέρι

1 μικρό ψωμί προζυμένιο

1κ.σ. βούτυρο

1κ.σ. ελαιόλαδο

σύκα μαύρα

λίγα φουντούκια ψημένα και αλατισμένα

2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε το μπλε τυρί, το μέλι, το βαλσάμικο, λίγο πιπέρι και μαζί και μια κουταλιά της σούπας νερό μέχρι να γίνει βελούδινο μίγμα.

_Σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να λιώσουν και μαζί και το ψωμί κομμένο σε φέτες λεπτές να φρυγανιστεί 2-3' και από τις δυο πλευρές.

_Αλείφουμε πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού το άλειμμα μπλε τυριού, τοποθετούμε και σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες, λίγες σταγόνες βαλσάμικο πάνω στα σύκα, τα φουντούκια χοντροσπασμένα εδώ και κει από πάνω, λίγο βασιλικό και έξτρα μπλε τυρί τριμμένο με το χέρι!


Καλά Μαγειρέματα!


 

WHIPED BLUE CHEESE BRUSCHETTA WITH FIGS AND HAZELNUTS!





419 views0 comments
bottom of page