top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ,ΨΗΜΕΝΑ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ

Για τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια που έχεις φάει και για να εκπλήξεις τους αγαπημένους σου με νοστιμιά για όλη την οικογένεια! Μπιφτέκια μοσχαρίσια γεμιστά με γραβιέρα, ψημένα με κέτσαπ που δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά! Σερβίρεις με πουρέ πατάτας με βαλσάμικο και άνηθο και έχεις ένα τέλειο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

2κ.σ. κέτσαπ

λίγο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

200γρ. γραβιέρα σε κυβάκια

κέτσαπ για άλειμμα πριν το ψήσιμο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

1 κιλό πατάτες

1 κούπα βαλσάμικο ξύδι

2/3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια, παίρνοντας από τον ζυμωμένο κιμά και στη μέση βάζουμε μερικά κυβάκια γραβιέρα και κλείνουμε καλά πλάθοντας το μπιφτέκι. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα μπιφτέκια.

_Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολα και αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε μπιφτέκι με 2 κουτ.της σούπας κέτσαπ και ψήνουμε στον φούρνο αέρα-170οC μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

_Για να κάνουμε τον πουρέ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και μέσα ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα να βράσουν αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά εξωτερικά.

_Μόλις είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές, τις βάζουμε σε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όσο είναι καυτές ακόμη το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πατάμε καλά με πηρούνι να γίνει ο πουρές και να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.


Καλά Μαγειρέματα!



1,542 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page