top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Τραγανά μπισκότα βουτύρου με άρωμα λεμονιού και τσίπουρο! Ιδιαίτερα στη γεύση, τα απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα! Εύκολα και γρήγορα μπισκότα που θα σε ξετρελάνουν!


ΥΛΙΚΑ

Βγαίνουν περίπου 50 μικρά μπισκότα

Για τη ζύμη:

375γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100γρ. βούτυρο

1/2 κούπα ζάχαρη

χυμό από 2 λεμόνια που μέσα διαλύουμε 2κ.γ. μπέικιν και 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1/2 σφηνάκι τσίπουρο

ξύσμα από τα 4 λεμόνια

Για το γλάσο:

2κ.σ. χυμό λεμονού

2-2,5 κούπες ζάχαρη άχνη

2-3 σταγόνες τσίπουρο

λίγη ζάχαρη για διακόσμηση και έξτρα ξύσμα λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Χτυπάμε με το μίξερ καλά για λίγη ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε μετά τον χυμό με το μπέικιν και τη σόδα, το τσίπουρο, το ξύσμα και το αλεύρι λίγο λίγο.

_Κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

_Μετά ανοίγουμε ένα φύλλο με πλάστη την ζύμη 1εκ. και κρατάμε λίγη ζύμη και κόβουμε με μικρό ποτήρι σε στρόγγυλα των 5εκ. ή κουπάτ και τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 9-10' αέρα.

_Μόλις βγουν από τον φούρνο τα τοποθετούμε αμέσως πάνω σε μια σχάρα για να μην μαλακώσουν.

_Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας με σύρμα την άχνη, τον χυμό λεμονιού και 2-3 σταγόνες τσίπουρο, μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

_Στα μπισκότα αφού κρυώσουν λιγάκι κάνουμε γραμμές με ένα πηρούνι και βάζουμε το γλάσο.

_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα αφού σταθεί το γλάσο για 10' , πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και μπόλικο ξύσμα λεμονιού πάνω από κάθε μπισκότο.


Tip: μπορείτε να παραλείψετε το τσίπουρο στο γλάσο εάν θέλετε!

Καλά Μαγειρέματα!


 





454 views0 comments
bottom of page