top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΔΙΕΣ

Τραγανά μπισκότα καρδιές, βουτηγμένα στη σοκολάτα, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Μπορείτε και να ενώσετε με πραλίνα ή μαρμελάδα ανά δύο. Το ατού τους είναι ότι βγαίνουν πολλά κομμάτια και μπορείτε να παίρνετε για σνακ στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών για μέρες! Να τα ψήσετε όλο αγάπη για δωράκι σε αγαπημένους σας!

ΥΛΙΚΑ

(Βγαίνουν περίπου 150 μπισκότα)

1 βιτάμ

2 ποτήρια σπορέλαιο

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ.του γλυκού μαγειρική σόδα

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

1 μπέικιν πάουντερ

1 και 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

500γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ στην αρχή το λάδι με το βιτάμ και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει καλά την σόδα, το ξύσμα και καθώς συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ βάζουμε σταδιακά το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Ίσως χρειαστεί να μη βάλουμε όλη την ποσότητα από το αλεύρι.

_Ανοίγουμε σε λεπτό φύλο τη ζύμη με έναν πλάστη χοντρό ζαχαροπλαστικής και με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε ένα ένα τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180οC-αέρα για 15' με 20΄.

_Τα αφήνουμε να κρυώσουν αφού ψηθούν όλα και μετά βουτάμε τη μισή πλευρά από κάθε μπισκότο στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με λαδόκολα να σταθούν μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

_Εάν θέλουμε ενώνουμε ανά δύο κάποια από τα μπισκότα με μαρμελάδα ή πραλίνα στην μέση.

Καλά Μαγειρέματα!


 

HEART COOKIES

Delicious cookies in heart shape deeped in chocolate, super easy to make and perfext for breakfast of snack at office or your kid's school! Bake them with love for your loved ones!

INGREDIENTS

250gr. margarine

2 water glasses cornoil

2 water glasses sugar

1 water glass orange huice

1 sweetspoon baking soda

orange zest from 3 oranges

1 baking powder

1 and a 1/2 kilo of regural white flour

500gr dark chocolate melted in bain-marie

_In a big bowl you beat with a mixer the cornoil with the margarine and sugar until they are fluffy enough, then add the orange juice and inside it you have mixed the baking soda. Finally little by little add the flour and keep beating until you have a fluffy dough. You may not use all the flour.

_Then make a thin phyllo with the dough and cut with a cookie cutter in heart shape one by one the cookies, place them in a baking pan with bakinh paper and bake at 180oC for about 15' to 20'.

_Let all the cookies get cold then and after deep half the cookie in the melted chocolate and place them on a plate with baking paper until the chocolate gets cold and stabilized.

_If you like you can put praline or jam inside two cookies for extra pleasure!

Enjoy!



1,601 views0 comments
bottom of page