top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Updated: Mar 16, 2021

Πεντανόστιμο και τόσο απλό φαγάκι που αν μαγειρευτεί ωραία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κρέας με μελιτζάνες! Και ναι θέλουν τηγάνισμα οι μελιτζάνες και οι πατάτες για να βγάλουν νοστιμιά και πλούσια γεύση και δε θέλει κρεμμύδι μόνο σκορδάκι η σάλτσα του. Μαγειρεύεις με μαιντανό φρέσκο ή αν είναι καλοκαίρι βάλε φρέσκο βασιλικό! Δίπλα θες μπόλικη φέτα ή κανένα ξινοτύρι και φυσικά ψωμί για βούτες. Απλά και νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια μέτρια σε μέγεθος

750γρ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια επίσης μέτρια

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια λεπτά

300γρ. ντοματάκια κονκασέ

2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο φρέσκο μαιντανό ή βασιλικό

_Σε ένα τηγάνι βαθύ τηγανίζεις με λίγο ελαιόλαδο τις πατάτες και μετά τις μελιτζάνες μέχει να μαλακώσουν, προσθέτεις ελαιόλαδο κάθε φορά που χρειάζεται.

_Τα αφήνεις στην άκρη και σε μια κατσαρόλα βάζεις λίγο ελαιόλαδο τα σκορδάκια και σωτάρεις σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μετά προσθέτεις τις ντομάτες και τα ντοματάκια, τις σωτάρεις 2 λεπτά με το λάδι, αλατοπιπερώνεις καλά, ρίχνεις μέσα και τις μελιτζάνες και τις πατάτες, ένα φλυτζανάκι του τσαγιού νεράκι και χαμηλώνεις τη φωτιά κι άλλο και αφήνεις να βράσει σιγανά το φαγάκι και να μελώσει, χωρίς να ανακατεύεις για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.

_Λίγα λεπτά πριν να έτοιμο το φαγητό και μελωμένη η σάλτσα του βάζεις και ψιλοκομμένο μέσα τον μαιντανό ή τον βασιλικό να πάρει μια βράση και να δώσει γεύση.

_Σερβίρεις με φέτα ή ένα ωραίο ξινοτύρι!

_Θέλει και ένα καλό ψωμί για βούτες!

Καλά Μαγειρέματα!






1,230 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page