top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

Μια νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα με μανιτάρια, με τυρί κρέμα και σοταρισμένα πράσα και μανιτάρια, χοντροσπασμένα φουντούκια αλατισμένα τραγανά. Ένα τέλειο πιάτο και σαν πρώτο σε γιορτινά τραπέζια.

 

ΥΛΙΚΑ

(Για 4 άτομα)

1 κιλό μανιτάρια λευκά και καφέ

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

100γρ. λευκό κρασί

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. βούτυρο

2 κούπες ζωμό λαχανικών

2 κούπες ζεστό νερό

100γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200γρ. τυρί κρέμα

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

100γρ. καφέ μανιτάρια

100γρ. πλευρώτους

1/3 πράσο κομμένο σε κομμάτια μικρά

2κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

αλάτι,πιπέρι

λίγο φρέσκο θυμάρι

φουντούκια ψημένα αλατισμένα

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, τα μανιτάρια χοντροκομμένα, το πράσο και το σκόρδο να σωταριστούν για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

_Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1΄ και μετά προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20΄περίπου.

_Μετά αφαιρούμε τα λαχανικά όλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση το μίγμα και αμέσως μετά κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει μέσα στο μίγμα.

_Για το σερβίρισμα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί και τα πλευρώτους, ελαιόλαδο, θυμάρι, το πράσο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι.

_Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με λίγα από τα σοταρισμένα μανιτάρια και πράσα από πάνω σε κάθε μπολ και λίγα χοντροσπασμένα φουντούκια.

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





380 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page