top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια με κιμα?! Ένα φαγητό που μπαίνει σε όλα τα σπίτια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Νόστιμο και χορταστικό, αν ξέρεις να κάνεις έναν ωραίο κιμά μπορείς να κάνεις και πολλά άλλα φαγητά! Σερβίρεις με σπαγγέτι ή λινγκουίνι, κάποιοι τρίβουν και τυρί από πάνω ή άλλοι φανατικά σκέτα!

ΥΛΙΚΑ

για 4-6 άτομα

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελιά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ

1κ.σ. πελτέ

5κ.σ. κονιάκ ή κρασί

1 καρότο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή βασιλικού

1 πακέτο σπαγγέτι ή λινγκουίνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σωταριστεί για λίγα λεπτά, όταν μαραθεί βάζουμε και τον κιμά και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε πολύ καλά τον κιμά για τουλάχιστον 20' χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κατεβάζει υγρά ο κιμάς και αρχίσει να βράζει, εμείς θέλουμε να σωταριστει καλά γιατί θα δώσει γεύση μετά στη σάλτσα.

_Αφού σωταριστεί καλά ο κιμάς σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί, αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε και τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν 1-2' και μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το καρότο, τα ντοματάκια και 1 φλυτζάνι νεράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει και να μελώσει η σάλτσα και ο κιμάς.

_Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς εάν θέλουμε βάζουμε μέσα και λίγο ψιλοκκομένη φρέσκια ρίγανη ή βασιλικό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

_Παράλληλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το νερό και τα ανακατεύουμε με μια κουταλιά από τον μαγειρεμένο κιμά να μην κολλάνε και να πάρουν γεύση.

_Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με τα μακαρόνια και τον κιμά από πάνω και εάν θέλουμε και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή βασιλικού ανάλογα τι χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα!


Καλά Μαγειρέματα!



312 views0 comments
bottom of page