top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΝΕ

Updated: Jun 30, 2023

Λαχταριστή μακαρονάδα που θα απολαύσουν όλοι! Πεντανόστιμη και κρεμώδης με κρέμα γραβιέρας με ρίγανη με το ιδιαίτερο άρωμα της και την πλούσια γεύση της και από πάνω τραγανά κολοκυθάκια πανέ! Μια μακαρονάδα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!


 

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

1κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.

250γρ. γάλα πλήρες

8 μικρά κολοκυθάκια

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα

1 αυγό

ταλιατέλες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε το ψωμί σε τρίμματα χωρίς την κόρα, βάζουμε μετά και 20γρ. από την τριμμένη γραβιέρα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε όλα μαζί.

_Σε ένα μπολ βάζουμε το μίγμα με το ψωμί σε ένα άλλο το αλεύρι και σε τρίτο μπολ το αυγό χτυπημένο και προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι.

_Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια μικρά στη μέση στην αρχή και μετά κάθε κομμάτι ξανά στην μέση. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας να μην έχουν υγρασία.

_Βουτάμε κάθε στικ κολοκυθιού πρώτα στο αλεύρι να πάει παντού, μετά στο αυγό από όλες τις πλευρές και τέλος στο μίγμα με το ψωμί να κολλήσει από όλες τις πλευρές. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα χωρίς να τα κολλάμε μεταξύ τους.

_Ψήνουμε στους 200C για 30' μέχρι να χρυσίσουν στο ψήσιμο και να μαλακώσουν μέσα.

_Στο μεταξύ βάζουμε νερό να βράσει για να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει κ μόλις λιώσει βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε λίγο λίγο και την τριμμένη γραβιέρα κρατάμε λίγη μόνο για το σερβίρισμα.

_Προσθέτουμε και μια δυο κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια δίπλα. Ανακατεύουμε να αρχίσει να δένει μια σάλτσα κρεμώδης.

_Προσθέτουμε και τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα να πάρουν μαζί μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά!

_Βάζουμε και τα παναρισμένα κολοκυθάκια από πάνω σε κάθε πιάτο, λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγο ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνουμε!


 


 

Καλά Μαγειρέματα!



265 views0 comments
bottom of page