top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Σούπερ νόστιμη κρέμα γιαουρτιού με μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα και λαχταριστά ροδάκινα ψητά που καραμελώνουν στο ψήσιμο και γίνονται πεντανόστιμα! Με το prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη και την πλούσια υφή του θέλεις πολύ λίγα υλικά για να την ετοιμάσεις αυτή την απολαυστική κρέμα στα γρήγορα! Ιδανικό για όλο το καλοκαίρι και γιατί όχι και ελαφρύ παγωτό καθώς μπορείς να το διατηρείς στην κατάψυξη και να απολαμβάνεις όποτε θέλεις ελαφρύ παγωτό!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 άτομα

3κ.σ. ζάχαρη άχνη

200γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα και λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα

2κ.σ. γάλα αμυγδάλου

3 ροδάκινα

χυμό από μισό λεμόνι

1κ.σ. καστανή ζάχαρη

1κ.σ. μέλι

1/2κ.γ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180C για 35-40' να μαλακώσουν και να καραμελώσουν!

_Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το Έδεσμα και μαζί την άχνη, το γάλα αμυγδάλου και ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα και βγάζουμε με ένα μαχαίρι τη κρέμα από μέσα και προσθετουμε κι αυτά μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.

_Βαζουμε σε ένα σακουλάκι τα μπισκότα χωρίς τη κρέμα τους που έχουμε και χτυπώντας με ένα αντικείμενο τα σπάμε σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε μέσα στη κρέμα που κάναμε.

_Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στη κατάψυξη για 15-20' μέχρι να ψηθούν και τα ροδάκινα! Μπορούμε μετά είτε να την έχουμε στη συντήρηση του ψυγείου είτε στην κατάψυξη σαν παγωτάκι ελαφρύ.

_Σερβίρουμε σε μπολ την κρέμα και από πάνω ψητά ροδάκινα με το σιρόπι τους και σπάμε και ένα-δυο μπισκότα γεμιστά!

Καλή απόλαυση!




398 views0 comments
bottom of page